Hlavní obsah

Nervozita se přenesla na dráhu. Bobisté doplatili na vynucenou pauzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomalejší starty i drobné chyby v řízení. Dominik Dvořák s Jakubem Noskem si v úterý v závěrečných dvou jízdách závodu dvojbobů pohoršili o tři místa a v konečném pořadí české posádce patřila patnáctá příčka.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Český dvojbob Dominik Dvořák a Jakub Nosek během třetí jízdy na ZOH v Pekingu.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - „Mám trochu smíšené pocity, protože to není desítka, do které jsme chtěli," ohlížel se za úvodním představením v ledovém korytu v Jen-čchingu Dvořák. „Na druhou stranu můžeme být s tím, co jsme předvedli, spokojení. Po technické stránce byly jízdy dobré. Podle představ nebyly během druhého dne starty a byly tam i chybičky v řízení. To, co se povedlo první den, se úplně nepovedlo v úterý," poznamenal český pilot.

Češi se propadli pořadím už po první jízdě, kdy museli odložit start po karambolu Britů v záludné třinácté zatáčce. „Asi to mělo trochu vliv. Měli jsme pět minut pauzu, šli jsme do tepla a člověku začaly šrotovat myšlenky, že před námi spadl bob a že je třináctka opravdu ošemetná. Nervozita se do třetí jízdy trochu přenesla. Patnáctku ale bereme. Podali jsme dobrý výkon a čtyřky budou doufám lepší," doplnil brzdař Nosek.

Se čtyřbobem vyrazí Češi doplnění o Jana Šindeláře a Dominika Záleského do koryta už ve středu, kdy startují oficiální tréninkové jízdy. „Spěcháme ještě do garáže doladit řízení, protože to nebylo ideální. Musíme tam přendat pár věcí z dvojbobu, aby všechno sedělo," dodal Dvořák.

Reklama

Související témata: