Hlavní obsah

Novým trenérem olympijského výběru hokejistů USA byl jmenován Quinn

New York

Hokejisty USA bude na olympijských hrách v Pekingu nakonec trénovat David Quinn. Nahradil Mika Sullivana, který se funkce vzdal poté, co kvůli koronaviru nebudou v Číně startovat hráči z NHL.

Foto: Mary Schwalm, ČTK/AP

David Quinn jako kouč New York Rangers při zápasu s Bostonem v roce 2019.

Článek

Vedení americké reprezentace nově také jmenovalo generálním manažerem Johna Vanbiesbroucka. Výběr pro hry v Číně měl původně skládat Bill Guerin, také on se ale pozice kvůli neúčasti hokejistů z NHL vzdal.

Pětapadesátiletý Quinn měl být na olympiádě původně Sullivanovým asistentem. "Být jmenován hlavním trenérem za takových okolností je poněkud hořkosladké," citovala bývalého kouče New Yorku Rangers agentura AP.

"Všichni jsme doufali, že kluci z NHL budou na olympiádě hrát, ale i tak je pro mě jmenování trenérem národního týmu obrovskou ctí," přidal Quinn, který v Rangers v květnu po třech letech skončil. V roli asistenta už u výběru USA působil na mistrovstvích světa v letech 2016, 2012 a 2007.

Osmapadesátiletý Vanbiesbrouck je už třetím manažerem amerického olympijského výběru. Původně roli dostal Stan Bowman, který ale kvůli vyšetřování skandálu se sexuálním napadením během jeho působení v Chicagu odstoupil.

Někdejší brankář Vanbiesbrouck nastupoval za Rangers, Floridu nebo Philadelphii. S národním týmem se zúčastnil her v Naganu, kde hráči z NHL startovali poprvé. Posledních tři a půl roku působil ve vedení amerického svazu jako asistent ředitele hokejových operací.

Reklama

Související témata: