Hlavní obsah

Pešán dal dobrovolný trénink, bod navíc proti Rusům všechny vyléčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po sobotním nervy drásajícím triumfu nad Rusy dal hlavní trenér Filip Pešán nedělní trénink dobrovolný a po ledě tréninkové haly Národního stadionu v Pekingu se tak proháněli jen brankáři Bartošák s Willem a devět hráčů včetně náhradníků. Většina ze zbytku týmu sice rovněž dorazila do haly, svěřila se ale do péče fyzioterapeutů a maséru. Zranění netrápí nikoho.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankáři Patrik Bartošák (vlevo) a Roman Will během tréninku před ZOH 2022 v Pekingu. Ilustrační foto.

Článek

„Extra bod nás všechny trochu vyléčil. Vítězství nad Ruskem nás stálo hodně sil, ale nejlepší regenerací je výhra. Nohy pak bolí o něco míň," usmíval se po tréninku Pešán, který šel na led s hráči spolu s koučem gólmanů Zdeňkem Orctem.

Sklouznout se na led šli kromě dvou brankářů i obránce Lukáš Klok a útočník Michael Špaček, jenž po pátečním příletu o den později proti sborné debutoval a dočkal se i gólu. Tréninku využili i na turnaji zatím málo vytěžovaní obránce Sklenička s útočníkem Frolíkem a Lenc, jenž s Ruskem absolvoval jen jedno střídání. Stejně tak v neděli nazul brusle na první turnajové minuty čekající obránce Musil a náhradníci Tomášek, Blümel a Ščotka.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Lukáš Klok oslavuje svůj gól proti Rusku.

„Vyhovuje mi víc být na ledě. Mám to radši než 20 minut jezdit na kole, čumět do blba a šlapat. Když je možnost, vždy volím led," vysvětloval Klok, proč jako jeden z mála stabilně hrajících šel na trénink.

„Samozřejmě to nebyl trénink ve stoprocentním tempu, spíš proběhl formou rozbruslení, aby si člověk zahrál s pukem, zastřílel a něco vyzkoušel," doplnil obránce Nižněkamsku.

Odpoledne a večer si pak reprezentanti pustí v televizi hokej a budou čekat, který soupeř jim připadne pro úterní předkolo play off. „Člověk si asi nevybere (soupeře). Zápasy jsou tady ve všech skupinách tak vyrovnané, že si vybírat nemůžeme," prohlásil Pešán.

Uhráli jsme si dobrý pocit. Jiří Šlégr hodnotí vítězství českých hokejistů nad RuskemVideo: Sport.cz

Zatím se však jako nejreálnější sok v boji o čtvrtfinále jeví Švýcarsko, na které už Češi narazili v pátek ve skupině a zdolali ho 2:1 po samostatných nájezdech. „Tady není snadného soupeře. I kdyby to byli třeba Němci, taky dokážou být nepříjemní. Je to o nás, jak k tomu přistoupíme," uvědomuje si Klok.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.