Hlavní obsah

Plácat po zádech se nebudu, přiznal Krčmář. Už se těší na teplo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnácté místo ze sprintu zůstalo nejlepším individuálním výsledkem Michala Krčmáře na hrách v Pekingu. V závěrečném závodě s hromadným startem na jeho vylepšení mohl pomýšlet jen do poslední střelecké položky, ale poté, co ke dvěma dosavadním chybám přidal další tři, propadl se na konečnou 21. příčku.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Michal Krčmář během závodu s hromadným startem.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - Když Krčmář přišel mezi novináře, organizátoři začínali vyklízet areál Národního biatlonového centra v Čang-ťia-kchou, ale vítr odfukující plachty jim práci dost komplikoval.

I prokřehlý Krčmář se klepal zimou. „Takovou jsem zažil jen, když jsem se vloni na jaře otužoval v jablonecké přehradě," pousmál se, ale pak už se s vážnou tváří pustil do hodnocení.

Optikou minulých her, kde skončil druhý ve sprintu a sedmý ve vytrvalostním závodě, nemohlo být úplně pozitivní. „Když si řeknete, že jste šestnáctý na olympiádě, nezní to úplně zle. Na druhou stranu to není výsledek, za který bych se plácal po ramenou," přemítal jednatřicetiletý Krčmář.

Foto: Athit Perawongmetha, Reuters

Michal Krčmář skončil v zápase s hromadným startem 21.

V posledním masáku před olympiádou byl sedmý, na startu sezony byl čtvrtý při stíhačce v Östersundu. Na olympiádě se tak vysoko nedostal.

„Medaile byla letos hodně vzdálená, opak si nebudeme nalhávat. Ale desítka byla určitě hratelná, na to výkonnost mám. Měl jsem k ní nakročeno ve sprintu, stíhačce i masáku, ale bohužel jsem to nikdy nedotáhl do konce. To jsou takové kaňky," mrzelo 31letého Krčmáře po jeho třetí olympiádě. „Nebudu se hroutit a říkat, že jsem zklamal. Ale nebudu se mlátit do hrudi, že se mi to tu povedlo," líčil.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Michal Krčmář (vpravo) a Tero Seppala z Finska v akci během závodu s hromadným startem.

Zůstává jasnou mužskou jedničkou, ze zbytku mužského týmu zaslouží pochvalu za nebojácnou premiéru pod pěti kruhy snad jen Mikuláš Karlík. „Ale jako kluci máme mladý tým, který takové závody potřebuje, aby mohl v budoucnu uspět," věřil Krčmář a běžel se schovat do tepla šaten.

„Všichni už se těšíme na rodiny. A na teplo. Od 27. ledna tu chodíme každý den do mínus patnácti, to unavuje. Ale nefňukám, všichni to měli stejné, jen říkám, že se těším," dodal.

Reklama

Související témata: