Hlavní obsah

Po nezdaru v Big Airu postoupil Švancer do finále olympijského slopestylu

Český rodák reprezentující Rakousko Matěj Švancer postoupil do finále olympijské soutěže v lyžařském slopestylu. V kvalifikaci obsadil deváté místo, vyhrál úřadující světový šampion Švýcar Andri Ragettli před čerstvým olympijským vítězem v Big Airu Norem Birkem Ruudem. Nejlepší dvanáctka mužů bude o medaile bojovat ve středu.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Matěj Švancer během kvalifikace ve slopestylu.

Článek

Švancer si může vynahradit zklamání z Big Airu, v němž nepotvrdil roli jednoho z favoritů a vypadl už v kvalifikaci. V ní obsadil sedmnáctiletý talent až 26. místo poté, co mu nevyšel žádný ze tří skoků.

Také dnes se v první jízdě nevyvaroval chyby a po pádu v jejím závěru se dostal pod tlak. "V druhém kole jsem se soustředil, aby se to povedlo až do konce a nedopadlo to jako minule," řekl Švancer agentuře APA. Na první nepostupovou 13. pozici měl náskok přes čtyři body, ale úplně spokojený nebyl. "Na 100 procent ne, tak na 87," uvedl.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Matěj Švancer v kvalifikaci Big Airu.

"Samozřejmě se nám pořádně ulevilo. Konečně jsme ukázali to, na co máme," řekl Švancerův trenér Martin Premstaller.

Švancer ovládl obě disciplíny na loňském mistrovství světa juniorů, kde startoval ještě v českých barvách. V Big Airu triumfoval i na předloňské olympiádě mládeže a v této sezoně ve dvou závodech Světového poháru. Ve slopestylu byl v elitní seriálu zatím nejlépe jedenáctý.

Reklama

Související témata: