Hlavní obsah

Politici, s vámi se potkat nechceme, hlásí reprezentanti před návratem z her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Setkají se s fanoušky, politiky u toho rozhodně nechtějí. Takový plán vyhlásili slovenští hokejoví reprezentanti před návratem z Pekingu, kde nečekaně získali bronz.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Slovenský střelec Juraj Slafkovský přijímá gratulace ke gólu proti Finsku.

Článek

Oslavy se po úterním návratu mají odehrát na bratislavském Náměstí SNP. Ještě předtím mají podle slovenských médií naplánovanou tiskovou konferenci a jízdu kabriobusem ulicemi hlavního města.

Oslavy se mohou uskutečnit navzdory pandemické situaci, rozvolnění na Slovensku probíhá pozvolna. "V diskusi s Úřadem veřejného zdravotnictví SR se podařilo najít způsob, jak zorganizovat takovou akci v rámci aktuálně platných opatření," informoval web hockeyslovakia.sk.

Že se nesetkají s politickými funkcionáři z třaskavé slovenské scény, má veskrze pozitivní odezvu. „Tleskám jim za toto gesto, protože po úspěších se politici jen ukazují a fotí. Následné kroky ve prospěch sportu pak nejsou žádné," uvedl bývalý hokejový reprezentant Richard Kapuš pro podcast Fair Play.

Kapuš míní, že přes úspěchy Petry Vlhové a hokejistů postihuje slovenský sport úpadek. A za ten podle něj nesou vinu právě i politici. „Vím, že je těžká doba. Ale sport nám dlouhodobě upadá a je to také zásluha politických špiček."

Reklama

Související témata: