Hlavní obsah

Povedené tréninky. Teď to chce Dvořák odpálit i v závodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spokojenost zavládla v týmu českých bobistů po oficiálních trénincích na závody dvojčlenných posádek. Pilot Dominik Dvořák v závěrečných jízdách zajížděl časy v první desítce a spolu s brzdařem Jakubem Noskem se tak pozitivně naladili na pondělní start v ledovém korytu v areálu Jen-čching.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Dominik Dvořák v akci na olympijské trati v Pekingu.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - „Bylo to dobré, hodnotím to pozitivně," hlásil Dvořák po sobotní poslední jízdě, v níž obsadil dělenou pátou příčku. „S Kubou jsme si zkusili i rychlejší start, abych si měl možnost najet první dvě zatáčky v závodní rychlosti. S ostrými starty jsme měli i docela dobrý cílový čas. Tak teď už to jen odpálit v závodě," líčil devětadvacetiletý šéf české posádky.

Koryto v Jen-čchingu je vůbec prvním v Číně a třetím v Asii. Na kompletně zastřešené dráze v délce 1900 metrů čeká závodníky celkem šestnáct zatáček, jejichž průjezd je pro dobrý výsledek klíčový. „Jednotlivé průjezdy jsem myslím jakž takž vychytal. V důležitých pasážích, zatáčkách šest, sedm, osm a devět už byly dneska čisté průjezdy. Třináctka, kde mají všichni ostatní problémy, už taky vypadá docela dobře," pochvaloval si Dvořák.

Do dvojbobu během tréninkových jízd cvičně usedli i oba další členové čtyřky, Jan Šindelář s Dominikem Záleským. „S Dominikem jsme se svezli my všichni brzdaři, jako příprava to bylo dobré. Na závod čtyřek se těšíme, ale nejdřív budeme pomáhat klukům směrem k závodu dvojbobů, aby se jim to co nejlíp povedlo," podotkl Šindelář.

Reklama