Hlavní obsah

Skokan Kobajaši útočí na zlatý double, Češi do druhého kola nepostoupili

Olympijský závod skokanů na velkém můstku vede po prvním kole Japonec Rjoju Kobajaši a šest dnů po triumfu na středním můstku útočí na zlatý double. Druhé kolo bude bez českého kvarteta, jež skončilo v páté desítce. Nejlepší Roman Koudelka obsadil 41. pozici.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Japonec Rjoju Kobajaši

Článek

Vítěz Turné čtyř můstků Kobajaši předvedl nejdelší skok úvodního kola 142 metrů a vede průběžně o 2,2 bodu před vítězem kvalifikace Mariusem Lindvikem z Norska. Třetí je zatím s odstupem 6,3 bodu Slovinec Timi Zajc, čtyři desetiny před Polákem Kamilem Stochem, jenž na velkém můstku vyhrál na minulých dvou OH.

V páteční kvalifikaci uspěli všichni čtyři čeští skokani, ale na rozdíl od závodu na středním můstku, kde se dostali do elitní třicítky Koudelka a Čestmír Kožíšek, pro ně bylo první kolo konečná. Dnes byl Koudelka za 124 metrů jednačtyřicátý, Kožíšek hned za ním. Debutant Radek Rýdl a Filip Sakala se seřadili na 47. a 48. pozici.

"Skok nebyl úplně špatný, ale bohužel. Sráží mě v první fázi taková asymetrie, kdy mě to tam trochu vynese na jednu stranu kvůli zranění kolena a trochu se s tím peru, což na velkém můstku dělá spoustu metrů," řekl České televizi Koudelka, jenž se po operaci kolena zapojil do olympijské sezony až v prosinci. Velká očekávání na velkém můstku neměl. "Nedařilo se mi tady ani v trénincích, chybí mi za hranou lehkost," dodal osmnáctý ze středního můstku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.