Hlavní obsah

Smůla snowboardkrosařů nekončí! Po Samkové skončil se zlomeninou i nejlepší muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smůla českých snowboardkrosařů pokračuje. Po největší hvězdě Evě Samkové, která si zlomila oba kotníky a přes velké úsilí olympijské vítězky ze Soči i lékařského týmu start v Pekingu nestihne, se přímo v dějišti zranil i nejlepší z mužů, Jan Kubičík.

Foto: Herbert Slavík/ČOV

Pro snowboardcrossaře Jana Kubičíka

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - Snowboardkrosaři ještě neměli oficiální trénink, šestadvacetiletý Kubičík spadl při volném ježdění na tréninkové sjezdovce. Následky byly bolestivé. „Naštípnul si holenní kost v kotníku. Podle lékařů olympijského týmu Heřmánka a Hospodára bude zranění vyžadovat třítýdenní klid a další léčbu," tlumočil nemilé zprávy reprezentační kouč Marek Jelínek.

Závod mužů příští čtvrtek ani týmovou soutěž o dva dny později pochopitelně nestihne, přesto existuje naděje, že by mohly proběhnout i s českou účastí. „Bojujeme, aby Radek Houser dokázal zvládnout všechny procedury a mohl se sem dopravit, věřím, že se to ve spolupráci s Českým olympijským výborem povede," říká Jelínek.

Houser by se v olympijské premiéře smíšených družstev představil s Vendulou Hopjákovou, jedinou zdravou snowboardkrosařkou v dějišti her. „Je nevýhoda, že by Radek nestihl trénink, ale byl tu před třemi měsíci na testovacím závodě a docela mu to šlo, tak snad opráší zkušenosti z minula," věří reprezentační kouč.

„Navíc na posledním Světovém poháru byl v kvalifikaci 10. a v závodě pak 26., takže je ve skvělé formě," doufá Jelínek, že by si Houser mohl do Pekingu přenést výkonnost z Cortiny d´Ampezzo.

Reklama

Související témata: