Hlavní obsah

V neděli večer odletí do Pekingu další tři hokejisté. Na kemp v Praze se už dostavili všichni krajánci ze švýcarské ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmička českých hokejistů v Pekingu se brzy dočká dalšího doplnění. Už v neděli večer do dějiště ZOH odcestují obránce Vojtěch Mozík, útočník Lukáš Sedlák a také David Tomášek, cestující náhradník, jeden ze tří členů tzv. taxi squadu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Vojtěch Mozík odcestuje do Pekingu již v neděli.

Článek

V pondělí mají odletět do Číny i dva brankáři Roman Will a Patrik Bartošák. „Z hráčů KHL tak nemá letenku už jen Šimon Hrubec, který má delší interval negativních testů a odletí tedy až zřejmě se zbytkem mužstva ve středu 2. února," uvedl mluvčí týmu Zdeněk Zikmund, že na předolympijském kempu reprezentace ještě zůstává i útočník Michael Špaček ze švédské Frölundy, jenž se připojil teprve v pátek a také čeká na potřebnou sadu pěti negativních testů za sebou.

V pražské O2 areně se už hlásili i všichni čtyři legionáři nominovaní ze švýcarské ligy. Nedělního poledního tréninku se tak zúčastnili i útočníci Jan Kovář, Roman Červenka, Michael Frolík a Matěj Stránský. „Bylo to zvláštní, jak nás bylo na ledě málo," připustil Červenka, jenž je s bilancí 16+38 králem kanadského bodování švýcarské ligy, kde hraje za Rapperswil.

„Doba je zvláštní, ale musíme v ní zvládnout žit," doplnil Frolík, jenž se snažil uvolnit z klubu tak, aby mohl letět do Pekingu už olympijským charterem 27. ledna. „Jenže jsme hráli ve čtvrtek důležitý ligový zápas v Curychu, tím to padlo. Musím se tedy smířit s tím, že budu až v poslední partě, která se dostane do Číny," řekl útočník z Lausanne, kterého směrem k testování trochu uklidňuje skutečnost, že covid prodělal na začátku ledna a testy už mu delší dobu vychází negativně.

Po dnešním extraligovém zápase v Třinci přijedou na kemp rovněž obránci Tomáš Kundrátek a David Musil, které Oceláři pouští k reprezentaci dřív. Pak už bude národní tým čekat jen na finské krajánky Jiřího Smejkala a Jana Ščotku (taxi squad), ze Švédska mají brzy dorazit bratři Tomáš a Hynek Zohornovi, kteří ještě v sobotu hráli ligové utkání za Oskarshamn.

Doslova na letišti se ve středu připojí zbývající hráči z nejvyšší domácí soutěže. Sparťané Michal Řepík, Vladimír Sobotka, olomoucký David Krejčí a pardubický Matěj Blümel (taxi squad) musejí totiž odehrát ještě úterní extraligové kolo.

Reklama

Související témata: