Hlavní obsah

Vítkovický Bukarts po Dotchinově sekeře přijde kvůli zlomenému prstu o olympiádu

Jiří TomaškovičSport.czPrávo
Aktualizováno

Vítkovický útočník Roberts Bukarts přijde o účast na olympijských hrách v Pekingu kvůli zranění z pátečního utkání hokejové extraligy s Kladnem. Na twitteru o tom informovala lotyšská hokejová federace.

Foto: Sport.cz

Lotyšský útočník Roberts Bukarts.

Článek

Zlomený prst, dlouhá rekonvalescence a neúčast na olympijských hrách. Takový je výsledek seknutí kladenského hráče Jake Dotchina do ruky útočníka Vítkovic Robertse Bukartse v závěru pátečního zápasu.

Do konce třetí třetiny utkání 46. kola scházela zhruba minuta a půl. Domácí hráli přesilovku a pokoušeli se usadit se v obranném pásmu soupeře. V rohu kluziště svedli souboj o puk Roberts Bukarts a hostující bek Jacob Dotchin, který se puku zmocnil poté, co domácího útočníka sekl do ruky.

Lotyšský útočník se s bolestivou grimasou skácel na led, hra ale pokračovala, Kladenští se osvobodili a dovedli utkání do prodloužení. V něm vstřelil vítězný gól na 2:1 vítkovický Rostislav Marosz, což ale Bukartsovi náladu příliš nespravilo.

Lékařské vyšetření odhalilo zlomeninu prstu.

„Roberts dostal v závěru zápasu sekyru do oblasti ruky. Okamžitě po zásahu putoval na ošetřovnu a následně musel na rentgen a další vyšetření. Lékaři zjistili, že má komplikovanou zlomeninu prstu. To znamená, že nebude moci reprezentovat Lotyšsko na olympiádě a čeká jej dlouhá rekonvalescence. Původní odhady počítají s tím, že minimálně do konce základní části nebude moci hrát," líčí vítkovický sportovní ředitel Roman Šimíček s tím, že Bukarts bude pravděpodobně Vítkovicím chybět do konce základní části Extraligy.

Pro Bukartse měl být zápas s Kladnem posledním před olympiádou, v průběhu víkendu se měl přesunout do Lotyšska na sraz reprezentace a následně s výpravou odletět do Pekingu na zimní olympijské hry jako jeden z klíčových hráčů reprezentace.

Lotyši vstoupí do turnaje ve čtvrtek 10. února duelem proti Švédsku, o den později je ve skupině C čeká Finsko a v neděli 13. února Slovensko.

Z domácí soutěže měla Lotyšsko v Číně reprezentovat trojice hokejistů. Kromě Robertse Bukartse z Vítkovic ještě Plzeňský útočník Martins Dzierkals a litvínovský obránce Uvis Janis Balinskis.

Reklama

Související témata: