Hlavní obsah

Adamovská skončila pátá v boulderingu na ME ve sportovním lezení

Eliška Adamovská obsadila na mistrovství Evropy ve sportovním lezení páté místo v boulderingu a o příčku vylepšila umístění ze sobotního závodu na laně. Ze zisku druhého titulu se na šampionátu v Mnichově radovala slovinská suverénka Janja Garnbretová, která zkompletovala sbírku titulů z velkých akcí.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Eliška Adamovská obsadila na mistrovství Evropy ve sportovním lezení páté místo v boulderingu

Článek

Jednadvacetiletá Adamovská do finálové šestice postoupila z dopoledního semifinále jako pátá a umístění zopakovala. Ze čtyř boulderů v medailovém kole zdolala na čtvrtý pokus pouze třetí, dosažením zóny pak skórovala už jen na prvním.

Mistryně světa a olympijská vítězka Garnbretová vyřešila na první pokus dvě překážky, přitom na druhé, kde většina soupeřek neuspěla vůbec, se dokázala dostat až na top jako jediná. Jako jediná z finalistek se rovněž dostala alespoň do zóny na všech čtyřech boulderech. Stříbro získala domácí Hannah Meulová, bronz Oriane Bertoneová z Francie.

Finále dnes v Mnichově čeká ještě Adama Ondru, který bude po bronzu v boulderingu bojovat o medaili také v lezení na obtížnost. Ve své oblíbené disciplíně postoupil z druhého místa v semifinále.

Mistrovství Evropy ve sportovním lezení v Mnichově:
Ženy:
Bouldering:
1. Garnbretová (Slovin.) 56,0
2. Meulová (Něm.) 52,9
3. Bertoneová (Fr.) 52,5
4. Caulierová (Belg.) 30,7
5. Adamovská (ČR) 27,7
6. Gibertová (Fr.) 9,0.
18:45 muži: obtížnost - finále.

Reklama

Související témata: