Hlavní obsah

Americká hvězda dostala i přes absenci jednoznačných důkazů dvouletý distanc kvůli sexuálnímu napadení

Vedení MLB suspendovalo baseballistu Trevora Bauera na dvě sezony bez mzdy za porušení ligových pravidel týkajících se domácího násilí a sexuálního napadení. Nadhazovač Los Angeles Dodgers, s nimiž loni podepsal tříletý kontrakt na 102 milionů dolarů, s trestem nesouhlasí a hodlá se odvolat.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Trevor Bauer, americký nadhazovač Los Angeles Dodgers.

Článek

Bauer měl zastavenou činnost už od loňského června, kdy MLB začala prověřovat tvrzení jednatřicetileté ženy, jež baseballistu obvinila ze sexuálního napadení. Vedení soutěže Bauera distancovalo navzdory tomu, že v únoru státní zástupce rozhodl, že ho vzhledem k nedostatku jednoznačných důkazů neobžaluje.

Sám Bauer jakoukoli vinu popírá a více než jasně se k tématu vyjádřil prostřednictvím sociálních sítí. "Co nejdůrazněji popírám, že bych jakýmkoli způsobem porušil ligová pravidla týkající se domácího násilí a sexuálního napadení. Odvolám se a předpokládám, že uspěju," napsal v pátek na twitteru.

Dvouletý distanc je za porušení těchto pravidel nejdelší v historii soutěže a Bauera připraví o 60 milionů dolarů z kontraktu.

Reklama