Hlavní obsah

Arrows proti Drakům, baseballová extraliga pokračuje reprízou loňského finále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrchol velikonočního víkendu je jasný. Ve třetím extraligovém kole se mohou fanoušci baseballu těšit na reprízu loňské Czech Series mezi Draky Brno a Arrows Ostrava. Základní část je krátká, a tak i další série slibují zajímavé zápasy. Nedělní utkání mezi Draky a Arrows bude od 13:00 vysílat ČT sport Plus.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Tuhá bitva o metu ve finále mezi Draky a Arrows.

Článek

Do sezony vstoupili lépe Draci, kteří jsou zatím bez porážky. Arrows byli úspěšní v sérii s Hrochy, a tak oba týmy mohou navázat na minulé vydařené kolo. Drakům se daří v útoku, mezi TOP10 pálkaři extraligy mají hned pět hráčů, prvenství stále drží Martin Červinka. A doufají, že se jim v tomto atributu bude dařit i nadále. „Bude to těžký soupeř, mají výborného nadhazovače Satoriu. Musíme zabrat a zkusit vydolovat co nejvíce to půjde a hrát jako v minulých zápasech, tedy dobře na pálce i v obraně," plánuje před sérii jeden z trenérů David Winkler.

Ostravský tým bojuje se zraněními hráčů, ale na souboj s Draky bude jistě dobře připraven. „Snažíme se zaměřit víc na pálku, která zatím lehce pokulhávala, jinak na přípravě nic neměníme, vše probíhá normálně. Kvůli velkému počtu zranění se snažíme zapojit do tréninku co nejvíce hráčů," přibližuje situaci v týmu Jakub Kubica. V roce 2021 se týmy utkaly celkem 10x, přičemž díky Czech Series si 6 výher zapsali Arrows.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Slavnostní zahájení před duelem finálové série Arrows - Draci.

Zajímavá bude určitě také série mezi Eagles Praha a Hrochy Brno. Pražský tým se po ne úplně vydařeném prvním víkendu s Draky otřepal a bral tři vítězství nad Technikou a nyní ho tedy čeká třetí brněnský tým v řadě. Hroši hráli s Arrows vyrovnané zápasy, ale nakonec se museli spokojit pouze s jednou výhrou.

Dobře vykročilo do sezony Tempo Praha, které je s bilancí 3 výher a 1 porážky na průběžném 2. místě tabulky. Jeho soupeřem bude nováček z Techniky Brno, kterému série s Eagles nevyšla. Zbraně však neskládá.

Sokol Hluboká, loňské překvapení a čtvrtý tým celkového pořadí, nevstoupil do sezony tak dobře jako loni. V prvním kole sice zvládl dvě výhry nad Technikou, ale minulý víkend se nedokázal prosadit proti Drakům. Jeho soupeř do třetího kola Nuclears Třebíč pak získali dosud jednu výhru v domácím duelu s Tempem.

Soupeři druhého kola
Arrows Ostrava - Draci Brno
Eagles Praha - Hroši Brno
Tempo Praha - Technika Brno
Sokol Hluboká - Nuclears Třebíč

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.