Hlavní obsah

Badminton pozná nové šampiony v soutěži smíšených týmů

Jeden z badmintonových vrcholů roku je tady! V brněnské hale Slatina se hraje final four extraligy smíšených týmů. Finále je na programu v neděli. Kromě české špičky dorazí také řada hráčů ze zahraničí. „Věřím, že překonáme rekordní návštěvu z roku 2010, kdy do Kampusu v Brně přišlo 450 diváků," vyhlíží turnaj Ladislav Vorel z domácího brněnského týmu.

Foto: Český badminton

Vycházející česká badmintonová hvězdička Lucie Krulová (ilustrační foto)

Článek

Mezi nejlepší čtyřku se probojovaly BK 1973 Benátky nad Jizerou, SK STAVOS Brno Slatina, BA Plzeň a Sokol Radotín Meteor Praha. Na kurtech se objeví v brněnském dresu třeba Dán Hans K. Vittinghus, který v současné době drží 21. místo na světovém žebříčku. Benátky mají Mikkela Mikkelsena, který je 22. nejlepším deblistou světa. „Benátky mají dost kvalitní kádr na to, aby mohly zvládnout semifinále s Meteorem. Ve finále ale pro mě budou papírovým mírným outsiderem, šanci na obhajobu ale určitě mají," předvídá Tomáš Krajča, metodik a badmintonový trenér.

Domácí tým chce v semifinále potrápit Plzeň, kde je jedničkou Jiří Král. „Bude hodně záležet na tom, v jaké sestavě nastoupí soupeř. My nic nevzdáváme, jako v celé sezoně. Budeme sázet na bojovnost, na týmového ducha. Šok domácímu týmu způsobíme jedině tak, že vyhrajeme čtyři zápasy," míní Jan Segeč z Plzně.

Jednotlivá utkání se hrají na sedm zápasů – dvě pánské dvouhry, dvě pánské čtyřhry a po jedné dámské dvouhře, dámské čtyřhře a smíšené čtyřhře. V setech se hraje pouze do 11 bodů, aby se zvýšila atraktivita duelů. Druhou semifinálou dvojici tvoří Benátky a Meteor Praha. V květnu se čeká další vrchol sezony, a to domácí šampionát dospělých v pražské O2 universum.

Reklama