Hlavní obsah

Šílený příběh mladé Češky měl šťastný konec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drsný příběh se šťastným koncem má za sebou česká badmintonistka Tereza Švábíková. V lednu zamířila na dva turnaje do Indie, na prvním z nich se však zranila a musela do nemocnice, kde zažila šílenou příhodu.

Foto: archiv Terezy Švábíkové

Česká badmintonistka Tereza Švábíková si v Indii užila své, po prvním turnaji skončila i v nemocnici. Příběh měl ale šťastný konec.

Článek

Drsnou story začala mladá Češka "psát" na turnaji v Novém Dillí. Tam se zranila, i když sama vlastně neví, jak se jí to povedlo. „Začalz mě bolet záda takovým způsobem, až mi to zablokovalo nohy a nemohla jsem chodit. Musela jsem do nemocnice, kde to bylo šílené," svěřila se Švábíková.

Vše se stalo v duelu 1. kola India Open proti domácí Saině Newhallové, stříbrné medailistce z mistrovství světa... Za stavu 7:4 šla pro míček... „Najednou se mi blokla záda. Nebyla jsem schopná se pohnout do přední části kurtu, nemohla jsem se rozběhnout," popisovala trable elitní česká badmintonistka. Chtěla i tak bojovat, ale po první výměně ve druhém setu zápas vzdala.

„Sotva jsem došla k tašce, to byly tři metry. Trvalo mi to několik minut. Z kurtu mě museli odnést, pak mě přesunuli na ambulanční lehátko," tvrdila Švábíková, která s velkými bolestmi musela do nemocnice. „Cesta tam trvala 50 minut. Kdyby někdo bojoval o život, tak fakt nevím, jestli by ho odvezli včas," kroutila Češka hlavou.

Foto: archiv Terezy Švábíkové

Česká badmintonistka Tereza Švábíková si nakonec z Indie přivezla výborný výsledek.

Od lékařů dostala infuze a prášky proti bolesti, což zmírnilo bolest. Nepříjemná překvapení ale pokračovala v nemocničním pokoji. „Vedle mě ležel pán, který asi umíral. Chodila za ním jeho žena, která se tam modlila. Na druhé straně pak někoho operovali. Chtěla jsem se co nejrychleji dostat pryč," přiznala Švábíková, což se jí nakonec i povedlo. Musela však splnit zkoušku. Bylo nutné, aby ukázala, že zvládne chodit. „S vypětím všech sil jsem ušla pět metrů. Pustili mě s tím, že mi nasadili prášky a že musím domů na kontrolu," dodala.

To však badmintonistka v plánu neměla, a i přes problémy vyrazila na druhý plánovaný turnaj v Lakhnaú. „V den prvního utkání mi nejspíš adrenalin bolest utlumil. Byla jsem hodně pečlivější v pohybu, dávala na sebe pozor. Bolest mě pustila," popisovala s úlevou Švábíková. Její cestu turnajem nakonec zastavila až ve čtvrtfinále bývalá světová dvacítka z Ruska. „Byla jsem zraněná, moc od sebe neočekávala. A tím, že jsem měla vyčištěnou hlavu, tak to šlo. Jedná se o můj největší bodový přísun," pochvalovala si.

I přes nepříjemnosti se zdravím ji prý ale celkově Indie ohromila. „Všechno tam mají obrovské, samé velké badmintonové haly . A tolik lidí! Na všechny možné pozice v organizaci turnaje. A kolik fanoušků si mě vyhledalo a zajímalo se o mě! Byla jsem v indických novinách a na online serverech," doplnila už s nadšením badmintonistka, kterou koncem dubna čeká kvalifikace na Evropské hry. „To je největší cíl tohoto roku. Body z her jsou pak důležité na kvalifikaci na olympiádu v Paříži. A pak nás bude čekat domácí šampionát."

Reklama

Související témata: