Hlavní obsah

Baseballisté se v přípravě na Tenerife utkají třikrát s Francií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baseballisté v rámci letošního prvního soustředění odehrají pět zápasů. Na Tenerife se poprvé pod vedením nového kouče Pavla Chadima střetnou mimo jiné třikrát s Francií. V českém týmu nechybí chytač Martin Červenka, který byl loni blízko startu v zámořské MLB.

Foto: baseball.cz, Tomáš Icík

Pavel Chadim první v šiku baseballové reprezentace.

Článek

Baseballisté zamířili na předsezonní přípravu na Kanárské ostrovy stejně jako loni. Mezi čtyřiadvaceti hráči je také Martin Červenka, který je po loňském působení v organizaci New York Mets volným hráčem a hledá si nové působiště. Po duelech s národním výběrem Francie, který se jako Češi připravuje na zářijovou kvalifikaci World Baseball Classic, odehrají Češi zbylé dvě utkání s domácím týmem Tenerife Marlins, který vyhrál v minulé sezoně španělskou nejvyšší ligu.

"Chtěl bych, abychom všichni podali soustředěný výkon s nasazením," uvedl kouč Pavel Chadim v tiskové zprávě. "Bude to poprvé po zimě, co půjdeme ven a nebude teplota okolo nuly. Bude super si zase po tak dlouhé době osahat všechno na hřišti. Očekávám, že budeme pracovat na základních dovednostech, což znamená pálka, pole a nadhoz," řekl chytač Martin Mužík.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Martin Červenka v barvách Kotlářky po návratu z Ameriky.

Červenka má za sebou deset let v Minor League Baseball, kde hrál celkem ve třech organizacích. "Myslím, že má kariéra byla prozatím úspěšná. Doufám, že ještě bude pokračovat. Začal jsem v roce 2011, kdy jsem poprvé letěl do Ameriky. Podepsal jsem v roce v 2009 a dva roky pak měl dohodnutý individuální plán," vzpomíná v podcastovému projektu ON_DECK.

"Takže v Clevelandu jsem začal až v roce 2011 v nejnižší soutěži a postupně se vypracoval. A v roce 2021 jsem vlastně první rok strávil celý v Triple A. Takže jsem se někam podíval, hodně toho procestoval po Americe, menší města, ale určitě bych řekl, že to bylo do téhle doby docela úspěšné," hodnotí Červenka.

Národní čekají letos dva turnaje. Doma se představí v rámci Pražského baseballového týdne 22. až 25. června a v druhé polovině září se hraje kvalifikace na World Baseball Classic v Řezně. Dlouhodobě se baseballisté chystají na mistrovství Evropy, které bude příští rok v České republice.

Reklama

Související témata: