Hlavní obsah

Baseballová extraliga pokračuje dvěma městskými derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další, již čtvrté extraligové kolo, přinese hned dvě městská derby. Soutěž baseballistů se láme do své druhé poloviny a každé zaváhání může být velkou překážkou v postupu do TOP6. Důležitý bude víkend hlavně pro obhájce titulu Arrows Ostrava, kteří se krčí s pouhými dvěma výhrami na 7. příčce. Série Sokola Hluboká s Hrochy Brno pak může napovědět o letošních reálných ambicích obou týmů. V podstatě v TOP6 jsou už Draci Brno, kteří zatím v soutěži neprohráli.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Bitva o metu v pražském derby Eagles (v bílém) - Tempo.

Článek

Skvěle naladěné Draky Brno, kteří si minulý víkend lehce poradili s Arrows, čeká Technika. „Cítíme se dobře, všechno funguje, jak má. Těšíme se na další sérii a snad předvedeme výkony jako dosud," přibližuje atmosféru v týmu Martin Pernička, který má letos zatím skvělou pálkařskou formu, jež mu v hlasování fanoušků vynesla titul Hráč týdne. Historicky mají Draci v poměru W-L 90-22 jasně navrch, ale každé derby je vždy specifická záležitost.

Pražské derby mezi Eagles a Tempem mělo původně odstartovat již ve středu, ale déšť plány zhatil. Týmy tak nakonec čeká v neděli double header na Tempu a pondělní dohrávka v Krči. Oběma pražským zástupcům se v extralize daří, v průběžné tabulce jsou na třetím, resp. druhém místě. Eagles se oklepali z úvodní porážky 0:3 s Draky a následující série vyhrály. Tempo vybojovalo vítěznou sérii s Technikou.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Meta je naše! Draci Brno si drží formu...

Těžkou situaci musí řešit Arrows, kterým se zatím vůbec nedaří. Tým má na svém kontě pouze dvě vítězství s Hrochy a tři jasné porážky s Draky, kdy obhájce titulu získal za celý víkend pouze 1 bod. „Úvod sezony nám příliš nevyšel pálkařsky, a proto jsme s v přípravě na Nuclears zaměřili právě na tento aspekt hry," hlásí z Arrows Jakub Grepl. Obhájce titulu ale neskládá zbraně a do série s Třebíčí nastoupí se staronovou posilou Alecem Lemmonem, jenž hrál v ostravském dresu již loni.

Trochu za očekáváními jsou výkony a výsledky Sokola Hluboká a Hrochů Brno. Oba týmy vstupovaly do sezony s velkými ambicemi, které však zatím úplně nenaplňují. Oba prohrály poslední série a potřebují si spravit náladu.

Soupeři 4. kola
Draci Brno - Technika Brno
Arrows Ostrava - Nuclears Třebíč
Tempo Praha - Eagles Praha
Sokol Hluboká - Hroši Brno

Reklama