Hlavní obsah

Baseballová extraliga zažije brněnské finále, Hroši jsou v něm poprvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baseballová extraliga zná finalisty letošního ročníku. Do Czech Series, která se bude hrát po osmnácti letech na čtyři vítězné duely, se probojovaly dva brněnské kluby. Draci se utkají o mistrovský titul po sedmadvacáté, Hroši jsou ve finále poprvé v historii. Naposledy se dva brněnské týmy utkaly ve finále v roce 2011, kdy Technika zdolala Draky. Czech Series startuje v pátek 12. srpna v 19:00 na hřišti Draků, v sobotu pokračuje na Hroších a v neděli se vrací na Draky.

Foto: baseball.cz, Tomáš Icík

Lukáš Ercoli z Hrochů Brno v akci

Článek

Draci jakožto vítěz základní části a TOP 6 byli velkým favoritem proti Eagles Praha a do druhého víkendu šli s vedením 2:1 v sérii. Jenže v pátek ve čtvrtém zápase Brňané nedokázali v Praze soupeře pokořit a urvat třetí výhru zaručující postup do finále. Domácí se v duelu mohli opřít o výborný výkon Tomáše Duffka, který odházel 7 směn, v nichž Draci doběhli pouze pro jeden bod. Eagles vyšla velmi dobře prostřední pasáž utkání, v ní ve třech směnách stáhli 8 doběhů a rozhodli tak o své výhře. Pražané navíc ve svých řadách přivítali staronovou posilu, když se z USA vrátil Marek Chlup.

„Eagles byli lepší tým. Nám se nedařilo proti Duffkovi. V sobotu ale uděláme všechno pro vítězství," říkal po prohře 1:9 manažer Draků Hynek Čapka. Jeho svěřenci jeho slova v sobotu naplňovali hned od úvodu, když po dvou směnách vedli 4:0. Na kopci navíc měli Juana Jaimeho, jenž opět potvrdil své kvality a Eagles v osmi směnách povolil pouze dva doběhy. I díky tomu nakonec Draci zvítězili 10:3, v sérii pak 3:2 na zápasy a po sedmadvacáté postoupili do finále extraligy.

Druhá série se hrála pouze na čtyři utkání. Po dvou výhrách v prvním týdnu měli Hroši Brno výhodu domácího prostředí, kterou chtěli přetavit v postup již v prvním zápase. Jenže duel začal lépe pro pražské Tempo, které se hned v úvodní směně ujalo vedení 1:0. V páté směně ale Tempo povolilo v obraně, také s přispěním chyby v poli pustilo Hrochy do vedení 3:1. Domácí pak na vlně euforie a hnaní hlučným publikem navýšili skóre až na 7:1. Pražský tým se ale nevzdával a v deváté směně ještě zápas pořádně zdramatizoval, když Jake Rabinowitz svým odpalem stáhl tři doběhy. Keibert Petit, jenž v šesté směně dokázal odpálit homerun, mohl dalším odpalem za plot vyrovnat. Míč však poslal pouze do rukavice Marka Krejčiříka a na hřišti i v hledišti tím spustil velké oslavy.

Brněnský klub si totiž poprvé v historii zahraje finále. „Tempo hrálo celou sérii opravdu dobrý baseball a my jsme věděli, že od začátku musíme mít navrch," líčí letošní posila Hrochů Tyler Smith. „Měli jsme za sebou skvělé tréninky, celý týden jsme byli pořádně nahecování z úvodu série a opravdu dobře se připravili. Čelili jsme dominantním nadhazovačům celou sérii, ale měli jsme skvělé at-baty, bojovali jsme o každý nadhoz. Byla to opravdu ohromná zábava, skvělá nálada v dugoutu i na hřišti a hroší fanoušci byli zase neuvěřitelní. Zkrátka velký den baseballu po všech směrech," libuje si.

Reklama

Související témata: