Hlavní obsah

Baseballová reprezentace porazila v Utkání hvězd výběr extraligy

Česká baseballová reprezentace vyhrála v Hluboké nad Vltavou Utkání hvězd nad výběrem extraligy. O sobotním vítězství týmu trenéra Pavla Chadima 11:10 rozhodl tříbodovým homerunem v dohrávce závěrečné sedmé směny Matěj Menšík. Na jejím začátku vedl extraligový výběr ještě 10:7, ale nejprve Jakub Kubica odpalem pomohl k bodu Martinu Perničkovi a nakonec už při akutní hrozbě vyautování poslal míček za bariéru při dvou obsazených metách Menšík.

Foto: baseball.cz, Tomáš Icík

Pavel Chadim první v šiku baseballové reprezentace.

Článek

"Mám s (nadhazovačem) Ryanem Johnsonem velmi neblahou bilanci a bál jsem se, abych nebyl strike out. Trefil jsem to dobře. Úplně jistý jsem si nejdřív nebyl, ale potom to propuklo," konstatoval v tiskové zprávě hráč Techniky Brno.

Zápasu předcházela soutěž pálkařů a vítězem Homerun derby se stal Pabel Manzanero z týmu brněnských Draků. Ve finále porazil hvězdu reprezentace a pražských Eagles Martina Červenku.

Pro reprezentační tým byla exhibice generálkou na 41. ročník Pražského baseballového týdne, který je na programu od 22. do 25. června. Češi se na něm utkají s výběry Francie, Španělska a hráčů z amerických univerzit.

Reklama