Hlavní obsah

Baseballová reprezentace si v září opět zahraje o účast na prestižním WBC

Česká baseballová reprezentace opět obdržela pozvánku na start v kvalifikaci o účast v prestižním turnaji World Baseball Classic, na kterém startují i profesionálové z MLB. V září tým trenéra Pavla Chadima zabojuje v Regensburgu při třetí příležitosti o premiérový postup, v evropsko-africké kvalifikační skupině se představí také Německo, Španělsko, Francie, Velká Británie a Jihoafrická republika.

Foto: baseball.cz, Jakub Pláteník

Baseballová reprezentace si zahraje o účast na prestižním WBC (ilustrační foto)

Článek

"Celý turnaj beru jako dar, který jsme dostali v sezoně bez výrazného vrcholu na naší cestě k domácímu mistrovství Evropy v roce 2023," uvedl v tiskové zprávě Chadim. "Budeme hrát proti velice kvalitním týmům a zjistíme, jak na tom jsme a co musíme zlepšit do příštího roku," konstatoval reprezentant Marek Minařík.

Kvalifikační turnaj je na programu od 16. do 21. září, postoupí dva týmy. Český celek byl na základě žebříčku nasazen do druhého kola a na úvod se utká s vítězem duelu Španělsko - JAR. Turnaj se bude hrát znovu systémem na dvě porážky. V roce 2012 Češi rovněž v Regensburgu prohráli s Brity i Němci, o čtyři roky později v Mexiku podlehli domácímu týmu, porazili Německo a s Nikaraguou prohráli v nastavení.

Pátý ročník World Baseball Classic se uskuteční v březnu 2023 v USA, Japonsku a na Tchaj-wanu. Původně se mělo hrát už vloni, ale kvůli pandemii koronaviru byl turnaj zrušen stejně jako předtím i kvalifikace, ke které měli v březnu 2020 čeští baseballisté nastoupit v Tucsonu v USA.

Reklama

Související témata: