Hlavní obsah

Semifinále baseballové extraligy doplnili Eagles, nastoupí proti Drakům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rozhodnuto. V semifinále baseballové extraligy se utkají brněnští Draci s Eagles Praha a Hroši Brno s dalším pražským celkem Tempem. Rozhodly o tom zápasy závěrečného 15. kola nadstavbové části, které mimo postupující čtveřici zanechaly Třebíč a ostravské Arrows, obhájce mistrovského titulu.

Foto: baseball.cz

Pálí Jan Homolka z Eagles Praha.

Článek

Arrows se na dálku přetahovali o postup zejména s pražskými Eagles. V sérii proti Tempu se jim však nedařilo na vlastním hřišti. Nejdříve v pátek podlehli 0:4, o den později pak 4:5.

Po páteční výhře mohli naopak slavit baseballisté Tempa, kteří si zajistili postup mezi nejlepší čtyřku po dlouhých 18 letech. Arrows nakonec nestačilo ani nedělní vysoké vítězství 12:0 v Praze, neboť uspěli také Eagles proti Hrochům.

„V prvním zápase jsme do toho chtěli jít naplno, abychom si zajistili postavení mezi prvními třemi. Děláme historii. Po dlouhé době se to Tempu povedlo," pochvaluje si manažer Lubomír Čuhel.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Radost baseballistů Tempa Praha.

„Série s Eagles byla dobrá. Ve všech zápasech jsme skvěle pálili. Akorát v posledním se nám bohužel moc nedařilo v poli, což nás dorazilo. Jinak to bylo super. Oba týmy si to určitě moc užily a těšíme se na semifinále proti Tempu," hodnotí autor pěti hitů David Fiala z Hrochů.

Naději na postup před víkendem živil také tým z Vysočiny, nakonec na ni ovšem Nuclears nedosáhli.

Tabulku nadstavby ovládli Draci s 11 výhrami z 15 zápasů, Eagles stačilo k postupu ze čtvrtého místa šest vítězství. Semifinálové série extraligy se rozběhnou po týdenní pauze, hrát se bude také o konečné páté místo.

Konečná tabulka:
1.Draci Brno1511473,3
2.Hroši Brno1510566,7
3.Tempo Praha159660,0
4.Eagles Praha156940,0
5.Arrows Ostrava1551033,3
6.Třebíč Nuclears1541126,7
Semifinálové dvojice
Draci Brno - Eagles Praha
Hroši Brno - Tempo Praha
Semifinále na tři vítězné zápasy je na programu od 29. července.

Reklama

Související témata: