Hlavní obsah

Boxerský šampion Wilder byl zatčen kvůli držení zbraně, v autě měl i marihuanu

Bývalý mistr světa v boxerské těžké váze Deontay Wilder byl v noci v Los Angeles zatčen kvůli podezření z nošení skryté zbraně. Někdejší šampion organizace WBC se z vězení dostal nad ránem, propuštěn byl po několika hodinách na kauci 35.000 dolarů (747.000 korun).

Foto: STEVE MARCUS, ČTK/AP

Deontay Wilder se dostal do střetu se zákonem

Článek

Sedmatřicetiletý Wilder se dostal do problémů poté, co policisté zastavili jeho vůz Rolls-Royce v Hollywoodu kvůli tomu, že měl špatně viditelnou poznávací značku a nadměrně zatmavená skla. Po zastavení policisté ucítili marihuanu, a proto auto prohledali.

Podle listu Los Angeles Times objevili pistoli ráže 9 mm a nespecifikované množství marihuany. Wilder se k události oficiálně nevyjádřil, na twitteru dnes pouze zveřejnil frázi "Raději být opatrný, než později litovat. Konec."

Wilder byl mistrem světa WBC mezi lety 2015 a 2020, pás obhájil desetkrát. Připravil ho o něj až Brit Tyson Fury v druhém z jejich tří soubojů. Jejich premiérový duel v roce 2018 skončil remízou a je to jediné utkání, které Fury v profesionálním ringu nevyhrál.

Wilder má bilanci 43 výher a dvou porážek, přičemž všechny zápasy až na jeden vyhrál knokautem.

Reklama

Související témata: