Hlavní obsah

Boermans, Immers - Perušič, Schweiner 2:1České jedničky jsou na písku v Hamburku ve čtvrtfinále

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner si na turnaji Pro Tour nejvyšší kategorie Elite v Hamburku zahrají čtvrtfinále. Ze skupiny C postoupili ze druhého místa poté, co opět odehráli třísetový zápas, ale tentokrát těsně prohráli. O semifinále budou české jedničky bojovat v sobotu, po turnaji je hned čeká evropský šampionát v Mnichově.

Foto: OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté David Schweiner (vlevo) a Ondřej Perušič

Článek

Perušič se Schweinerem do Hamburku přijeli po zdravotní pauze. Blokař Schweiner léčil naštípnutý palec ruky, Perušiče po roce opět zastavil covid. Ve čtvrtek ve skupině oba zápasy po obratu vyhráli - nad italskou dvojicí Adrian Carambula, Enrico Rossi i Estonci Kustim Nölvakem a Martem Tiisaarem. Dnes v souboji o prvenství ve skupině podlehli 18:21, 21:18 a 15:17 nizozemskému páru Stefan Boermans, Matthew Immers.

Nizozemci se v rozhodující sadě dostali za stavu 13:13 jako první k mečbolu, ale proměnili až třetí. Zápas trval bez sedmi minut hodinu. Na předchozím světovém turnaji Elite v Gstaadu i květnovém v Otravě získali Češi stříbro. Jejich přemožitelé Boermans a Immers zase dorazili do Hamburku coby vítězové nižšího Challengeru v Maroku. Vzájemný duel spolu sehráli poprvé.

Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Hamburku:
Muži - skupina C:
Boermans, Immers (14-Niz.) - Perušič, Schweiner (3-ČR) 2:1 (18, -18, 15).

Reklama

Související témata: