Hlavní obsah

České pozemkářky prohrály i třetí zápas olympijské kvalifikace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České pozemní hokejistky prohrály v indickém Ráňčí i třetí zápas olympijské kvalifikace a ani tentokrát neskórovaly. Už bez šance na postup do Paříže podlehly svěřenkyně trenéra Garetha Grundieho na závěr skupiny A Německu 0:10. Nyní je čekají zápasy o konečné umístění.

Foto: Český svaz pozemního hokeje

Trénink českých pozemních hokejistek v indickém Ráňčí. Ilustrační foto

Článek

Češky v úvodu držely se soupeřkami krok a po první čtvrtině byl stav 0:0. Do poločasu pak ale dvakrát inkasovaly a po přestávce už obrana tlaku Němek neodolala. V utkání navíc přišly o Natálii Hájkovou, která si poranila koleno.

„Určitě jsme mohly hrát lépe, ale bylo vidět, že Němky jsou jiný level,“ uznala pro svazový web Anna Kolářová. „My jsme se snažily plnit pokyny trenéra, určitě v některých momentech ty góly padnout neměly. Němky ale věděly, o co hrají, takže byly namotivované, navíc ještě po zápase s Japonkama,“ připomněla remízu hlavních favoritek, po níž o postupu z prvního místa rozhodovalo skóre.

České reprezentantky v Indii nezískaly ani bod a v tabulce skupiny A obsadily poslední místo se skóre 0:18. V předchozích zápasech podlehly Japonsku a Chile. Do semifinále prošly dva nejlepší celky pořadí a na olympijské hry poté postoupí oba finalisté a vítěz zápasu o třetí místo.

Český výběr nyní čekají dva zápasy v bojích o konečné umístění, jména soupeřek budou jasná až po dohrání všech zápasů. „Je to tady celkově náročné, samozřejmě jsme se na to připravovaly, ale trochu nás zaskočila ta krutá realita. Ale nevzdáváme se a jedeme dál. Teď jsou všechny týmy o levely nad námi. Ve spodní skupině bychom chtěly dokázat, co jsme za ten půlrok natrénovaly,“ dodala Kolářová. „Máme na víc a to budeme určitě chtít ukázat v dalších zápasech, kde nám jsou týmy bližší.“

Češky se do olympijské kvalifikace dostaly díky stříbru na mistrovství Evropy druhé divize, které se hrálo v srpnu v Praze. Na olympijských hrách dosud startovaly jen v roce 1980, kdy získaly překvapivé stříbro.

Olympijská kvalifikace pozemních hokejistek v Ráňčí (Indie):
Skupina A:
Německo - Česko 10:0 (2:0)
Chile - Japonsko 0:2 (0:2).
Tabulku najdete ZDE

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.