Hlavní obsah

Česko - Itálie 2:1České stolní tenistky se po výhře nad Itálií kvalifikovaly na ME družstev

České stolní tenistky si stejně jako reprezentační tým mužů zajistily postup na mistrovství Evropy družstev, které se bude hrát letos v Malmö. Ve třetím utkání kvalifikace zdolaly v Havířově Itálii 3:2 a v tabulce skupiny A2 už nemohou skončit hůř než druhé.

Foto: ČAST/Jan Brychta

Stolní tenistka Hana Matelová.

Článek

Duel s Italkami začal dvěma pětisetovými bitvami. Zatímco Hana Matelová vracející se po nemoci úvodní zápas zvládla, Zdena Blašková ve druhém nevyužila mečbol a těsně prohrála. Soupeřky pak šly po hladké výhře Nikolety Stefanové nad Kateřinou Tomanovskou do vedení, k obratu ale vzápětí zavelela v souboji týmových jedniček opět Matelová. Svůj druhý zápas vyhrála nad Giorgií Piccolinovou 3:0 a rozhodující třetí bod přidala Blašková.

Pečetila tak úspěšný trenérský debut bývalé reprezentantky Renáty Štrbíkové. "Byl to můj první zápas v roli trenérky a musím říct, že mi hráčky připravily pořádně nervózní premiéru. Ale dopadlo to dobře. Holky si dobře rozjetou kvalifikaci uhrály hned v prvním domácím utkání, což skvělé," uvedla Štrbíková pro svazový web.

České stolní tenistky čeká v Havířově ještě čtvrteční zápas s Portugalskem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články