Hlavní obsah

Český baseball se vrací do Japonska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěch českého národního týmu na World Baseball Classic, profesionálním mistrovství světa, přinesl velký zájem japonských fanoušků o české hráče i český baseball. O tom, že si čeští hráči získali srdce mnoha japonských fanoušků, svědčily dopisy, dárky i sladkosti, které do Česka v minulých měsících putovaly. Nyní se zástupci českého baseballu do Japonska vracejí.

Foto: Lenka Brožová/ČBA

Martin Červenka během utkání s Japonskem.

Článek

Od profesionálního baseballového týmu Chiba Lotte Marines, který působí v nejvyšší japonské soutěži Nippon Professional Baseball (NBP) od roku 1950, dostali pozvánku na setkání a dojednání dlouhodobé spolupráce mezi českým a japonským baseballem. Jednou z hvězd japonského týmu je nadhazovač Roki Sasaki, který startoval utkání mezi Japonskem a Českem na WBC a zapsal se do povědomí českých fanoušků trefením a následnou sladkou omluvou pro hráče Williama Escalu.

Společný program nese název „Marines - Czech Baseball Bridge" a je sponzorován japonskou firmou Panasonic HVAC. K jeho realizaci by nemohlo dojít bez pomoci české ambasády a Českého centra v Tokiu.

Hotel českých baseballistů v TokiuVideo: Tomáš Icík/ČBA

„Velmi si vážíme pozvání od klubu z japonské profesionální ligy, za který nadhazuje jeden z nejrychlejších nadhazovačů světa Roki Sasaki. Doufáme, že se nám podaří upevnit nově vznikající japonsko-český baseballový most přátelství a spolupráce. Těšíme se na příležitost osobně poblahopřát manažerovi japonské reprezentace Hidekimu Kuriyamovi k celkovému vítězství na World Baseball Classic. Chceme také ještě jednou poděkovat skvělým japonským fanouškům za jejich vřelé přijetí během WBC. Jim také patří velká kapitola v nově vznikající knize o českém baseballu, kterou bychom jim rádi představili a věnovali," přiblížuje program české mise v Japonsku hlavní manažer reprezentace Pavel Chadim.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Pavel Chadim, kouč baseballové reprezentace.

Mimo jiné hodí v úterý 1. srpna na stadionu Zozo Marine Stadium pro 30 000 diváků slavnostní nadhoz před zápasem mezi Chiba Lotte Marines a Hokkaido Hippin-Ham Fighters. Setkání s Hideki Kiriyamou bude přenášet největší japonská televize TV Asahi.

Součástí delegace bude také Martin Mužík, hrdina zápasu s Čínou, ve kterém odpálil rozhodující homerun. „Když jsem dostal pozvání letět znovu do Japonska, neváhal jsem ani minutu. Zažil jsem tam asi nejlepší baseballový zážitek, který jsme mohli mít. Zanechali jsme v Japonsku výraznou českou stopu a já se těším na další interakci s japonskými fanoušky, kteří jsou nejlepší baseballoví fanoušci na světě."

Čeští baseballisté mají vlastní pivo. Uvařili si ho z japonského chmele pro World Baseball ClassicVideo: Sport.cz

Hlavním cílem delegace bude navázání dlouhodobé spolupráce mezi českým a japonským baseballem, jak v mužské kategorii, tak i v juniorské. Českou baseballovou asociaci zastupuje Lukáš Ercoli. „Navázání dlouhodobé spolupráce mezi japonským a českým baseballem je snem mnoha českých baseballistů. Máme skvělou příležitost učit se od nejlepší baseballové země na světě. Chceme se učit od nejlepších a díky tomu posouvat český baseball dopředu," těší se.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články