Hlavní obsah

Ukaž se, kalhoty dolů! Aneb kdo se ještě nechá trefit...? Hvězda přispěchala s výjimečnou omluvou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další příhoda do sbírky velkých příběhů z World Baseball Classic v Tokiu. Willie Escala za cenu velké bolesti získal podpis od Rokiho Sasakiho, hvězdného nadhazovače Japonska. „Příště se taky nechám trefit, aby mi podepsal míč,“ padlo napůl z legrace, ale tak trochu i vážně, v autobusu cestou na zápas s Austrálií od jednoho z českých hráčů. Až do šampionátu čeští baseballisté k takovým hvězdám vzhlíželi a nyní se s nimi potkávají na hřišti i mimo něj. O co konkrétně šlo?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih baseballového utkání ČR - Japonsko

 
Článek
Fotogalerie

Národní tým se před hotelem New Otani v Tokiu scházel k odjezdu na poslední zápas turnaje World Baseball Classic proti Austrálii, když k autobusu dorazil vysoký Japonec a v ruce držel dvě plné igelitky. „No to mě po..." utrousil jeden z českých hráčů, když ho spatřil. Hvězda domácího týmu a jeden z nejlepších nadhazovačů světa Roki Sasaki čekal na českého reprezentanta Willieho Escalu, aby se mu omluvil. Při vzájemném zápasu ho totiž při nadhozu trefil do kolena rychlostí přes 162 km/h. Příhodu popisuje tisková zpráva ČBA.

Dojemná scéna, která se v baseballu moc často nestává. „Výjimečně," shodli se čeští reprezentanti. „Si mu přišel dát autogram na koleno?" dobíral si ho s úsměvem¨Jeff Barto, Američan žijící v Česku. Sasaki se jen uklonil a podal si s Escallou ruku. „Sorry," zaznělo, když mu předával tašky plné sladkostí a podepsal se na baseballový míč. „Můžu se na to podívat?" zeptal se Japonec. Escala neváhal, vyhrnul kalhoty a ukázal mu podlitinu a bouli. Oba se pak společně vyfotili. „Je to v pohodě, žádný problém," ujistil Japonce český hráč.

Když ho tvrdý baseballový míč ze Sasakiho ruky trefil, Escala se skácel k zemi a trvalo dlouho, než se dokázal zvednout. K údivu všech však zápas dohrál a nakonec nastoupil k dalšímu utkání i další den proti Jižní Koreji. Není divu, že se mu v týmu přezdívá Skála.

„Bylo to fantastické, fakt cool. Nemohl jsem uvěřit, že přišel jenom kvůli tomu, aby se omluvil. Vždyť to bylo součástí hry, prostě se stalo. Je to neuvěřitelná osobnost," žasne Escalla. „Japonci jsou skvělí lidé. Ukazovali to už tím, jak se k nám chovali během zápasu, stejně jako jejich fanoušci. Co víc k tomu říct," líčí viditelně dojatý syn české matky a kubánského otce.

Sasaki platí za jednoho z nejpokornějších hráčů a největších gentlemanů mezi baseballisty. Skromnost se dost možná naučil i díky tomu, že v den, kdy v Tokyo Dome nastoupil jako nadhazovač proti České republice, mu přesně před 12 lety při zemětřesení a následném tsunami zemřel otec a prarodiče. Jejich dům vlna srovnala se zemí a on sám tehdy s matkou a dvěma sourozenci musel několik měsíců bydlet v pečovatelském domě. Obdiv mu při ceremoniálu po zápasu s Čechy vyjádřilo při menší slavnosti na 45 000 fanoušků, kteří mu tleskali vestoje.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články