Hlavní obsah

Češky budou hrát místo Ruska na mistrovství světa v curlingu

České hráčky nahradily vyloučené Rusky na nadcházejícím mistrovství světa v curlingu. Na šampionát, jenž se v kanadském Prince George uskuteční od 19. do 27. března, pojede tým skipky Alžběty Baudyšové, který před týdnem získal domácí titul.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Rusky nemůžou na mistrovství světa obhajovat stříbro, protože jejich země byla kvůli vojenskému napadení Ukrajiny dočasně vyloučena ze Světové curlingové federace.

Světová federace oslovila postupně poražené celky z kvalifikace Lotyško a Finsko, které možnost hrát narychlo MS odmítly. Proto měly šanci nejvýše postavené celky ze světového žebříčku, Čína rovněž možnost nevyužila. "Až se nabídka dostala k Česku a Český svaz curlingu tuto nabídku přijal a do Kanady prakticky za týden pošle svou reprezentaci," stojí na webu svazu.

Na letošní světový šampionát se Češky po devátém místě z listopadového mistrovství Evropy přímo nedostaly a do dodatečné kvalifikace kvůli koronaviru nenastoupily.

Na mistrovství světa mužů nahradí Rusko výběr Finska. Curleři mají šampionát v Los Angeles od 2. do 10. dubna, Češi na něj postoupili díky sedmému místu z ME.

Reklama

Související témata: