Hlavní obsah

Čeští gymnasté budou mít na ME maximální počet dvanácti reprezentantů

Čeští gymnasté budou mít na mistrovství Evropy maximální počet dvanácti reprezentantů. Vedle zkušených závodníků mezi nimi bude řada těch, kteří na loňském evropském šampionátu při multisportovní akci v Mnichově ještě startovali mezi juniory. Evropský šampionát v Antalyi potrvá od úterý do neděle. Chybní na něm olympionička Aneta Holasová, jež se zotavuje z operace zkříženého vazu v kolenu.

Foto: archív Davida Jessena

Čeští gymnasté budou mít na ME maximální počet dvanácti reprezentantů.

Článek

Do úterní mužské kvalifikace v Turecku nastoupí český tým ve složení Daniel Bago, Jack Gagamov, Daniel Radovesnický, Martin Pospíšil, Ondřej Kalný a Radomír Sliž. Je to velký rozdíl oproti loňskému ME, kde jako jediný ze seniorů závodil Sliž na koni našíř. Osmnáctiletý Bago a sedmnáctiletí Gagamov a Pospíšil tam tehdy byli v juniorské kategorii.

V ženském týmu, který bude mít kvalifikaci ve středu, jsou Soňa Artamonová, Eliška Drncová, Dominika Ponížilová, Lucie Trnková, Alice Vlková a Klára Peterková. Z loňského čtrnáctého týmu ME zůstaly Ponížilová, Trnková a Peterková.

Patnáctiletá Vlková byla před necelým rokem na ME sedmá mezi juniorkami ve víceboji i na přeskoku, stejně stará Artamonová obsadila v této kategorii 16. místo ve víceboji. Jejich vrstevnicí je i Drncová.

Titul ve víceboji bude obhajovat Italka Asia D'Amatová. Naopak v mužské kategorii je evropský trůn volný, protože loňský šampion Joe Fraser tentokrát v britském týmu není.

Úterní a středeční kvalifikace zároveň rozhodnou o medailistech v soutěži družstev, budou se počítat nejlepší tři výsledky týmu na každém nářadí. Po kvalifikaci se také určí finalisté víceboje i cvičení na jednotlivých nářadích. Pokaždé mohou postoupit maximálně dva reprezentanti jedné země. Finále víceboje bude čtyřiadvacetičlenné. Ve čtvrtek se o medaile v šestiboji utkají muži, pátek čeká ženy čtyřboj. O víkendu budou na programu osmičlenná finále na jednotlivých nářadích.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.