Hlavní obsah

Chadimův historický nadhoz. Český baseball se po pěti měsících vrátil do Japonska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupci českého baseballu absolvovali v minulém týdnu návrat do Japonska, kde zanechali výraznou stopu po úspěšném březnovém World Baseball Classic. Na největším baseballovém turnaji světa se Češi představili poprvé v historii a získali si díky respektu a přístupu ke hře srdce japonských fanoušků. Na základě tohoto úspěchu obdrželi tři zástupci mužské reprezentace pozvánku k návratu do Japonska a vyjednávání o spolupráci mezi japonským a českým baseballem.

Foto: baseball.cz

Manažer české reprezentace Pavel Chadim nadhazuje.

Článek
Fotogalerie

Mise měla jasný cíl. „Chceme se učit od nejlepší baseballové země světa a díky tomu posunout baseball v Česku," komentuje návštěvu zástupce České baseballové asociace Lukáš Ercoli.

Pozvánka přišla od týmu profesionální japonské ligy Chiba Lotte Marines, který chce navázat s českým baseballem tříletou spolupráci. Manažer reprezentace Pavel Chadim nadhodil slavnostní nadhoz před téměř vyprodaným 30tisícovým stadionem a stal se tak prvním Čechem, který měl tuto příležitost. „Házet slavností nadhoz před zápasem jedné z nejlepších baseballových lig světa je velká čest a moc si toho vážím," cení si historického momentu Chadim.

Čeští baseballisté mají vlastní pivo. Uvařili si ho z japonského chmele pro World Baseball ClassicVideo: Sport.cz

Setkal se také s manažerem japonské reprezentace Hideki Kuriyamou, který dovedl samuraje k vítězství na WBC. „Chtěl jsem panu Kuriyamovi osobně pogratulovat k vítězství a vyjádřit mu obdiv za jeho přístup a způsob, jakým tým vede. Nabídl jsem mu roli ambasadora česko-japonské spolupráce," líčí Chadim a dodává: „Slíbil mi, že odpověď dostanu během jeho zářijové návštěvy Česka, kdy by chtěl poděkovat našemu národnímu týmu, který na něj udělal obrovský dojem."

Česká delegace se po celou dobu těšila velkému zájmu místních médií. Na tiskovou konferenci dorazilo přes 40 novinářů, setkání reprezentačních manažerů natáčel štáb Asahi TV, jedné z největších japonských televizí. Baseballoví fanoušci si pak užívali přítomnost Martina Mužíka, autora slavného homerunu z utkání s Čínou.

„Něco takového jsem ještě nezažil. Šel jsem před stadionem v českém dresu a udělal se kolem mě obrovský hlouček lidí. Hodinu a půl jsem se fotil a věnoval se fanouškům. Moc si vážíme jejich obrovského zájmu o český baseball," usmívá se zkušený český reprezentant.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.