Hlavní obsah

Choupenitch se ukáže na turnaji poprvé pod novým trenérem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jde se na věc, měsíce dřiny pod novým trenérem končí. Šermíř Alex Choupenitch se o víkendu představí na turnaji Světového poháru v německém Bonnu. "Příprava byla dost drsná, dokonce mi na zdravotní kontrole říkali, že mi moc tuku nezbylo," směje se bronzový medailista z olympijských her v Tokiu.

Foto: Fencing Camp Brno/Jakub Zeman

Šermíře Alexe Choupenitche čeká soutěžní premiéra pod novým trenérem Andreou Borellou.

Článek

Po roce, kdy se Choupenitch připravoval sám, se před necelými dvěma měsíci domluvil na spolupráci s legendárním italským trenérem Andreou Borellou. Pod vedením člena nejúspěšnějšího italského šermířského týmu v historii tvrdě makal. "Poslední dva týdny jsem byl v Padově, kde jsem měl dva kempy a potom jsme se s trenérem soustředili hlavně na techniku," líčí v současnosti jedenáctý fleretista světového žebříčku.

Spolupráci si nemůže vynachválit také italská legenda. "Už jsem stihl poznat a hlavně ocenit jeho velkou profesionalitu a nasazení v každém tréninku. Věřím, že se Alex bude ještě zlepšovat a jsem zvědavý, jak zhodnotí dosavadní práci v soutěži," těší se na víkendové vystoupení Choupenitche trenér.

Foto: Fencing Camp Brno/Jakub Zeman

Šermíře Alexe Choupenitche čeká soutěžní premiéra pod novým trenérem Andreou Borellou.

"Na začátek sezony se těším, protože s novým trenérem se mi pracuje dobře. Budu se snažit předvádět nejlepší šerm," dodává brněnský rodák, kterého čeká v sobotu individuální turnaj a v neděli ještě týmová soutěž.

Reklama

Související témata: