Hlavní obsah

Fleretista Choupenitch vyhrál s francouzským týmem Ligu mistrů

Bronzový olympijský medailista Alexander Choupenitch vyhrál s francouzským klubem Issy les Moulineaux šermířskou Ligu mistrů. Ve finále šampionátu v Cagliari český fleretista s trojicí Francouzů Maximilien Chastanet, Maxime Pauty a Alexandre Sido porazili domácí italský celek Fiame 45:41.

Foto: archiv

Fleretista Alexander Choupenitch na archivním snímku.

Článek

"Každý jsme si během turnaje vybrali slabší moment, ale když je tým silný, tak dokáže v důležitých chvílích dávat zásahy, což je nejdůležitější. Takže mám po výhře super pocit," uvedl Choupenitch v tiskové zprávě.

Vítězným pocitům ale předcházely komplikace. "Bohužel mi nepřiletělo zavazadlo, takže jsem v den turnaje běžel na letiště, což bylo hodně stresující. Nakonec jsem nestihl zápasy v základní skupině. V eliminačních zápasech jsem už ale byl k dispozici," dodal český fleretista.

Hvězdou italské sestavy byl Daniele Garozzo, olympijský šampion z roku 2016, stříbrný z loňských her v Tokiu a úřadující mistr Evropy, který v červnu na ME právě Choupenitche vyřadil ve čtvrtfinále a připravil ho o medaili.

Reklama

Související témata: