Hlavní obsah

Choupenitch zahájil sezonu SP dvanáctým místem v Bonnu

Fleretista Alexander Choupenitch obsadil v zahajovacím turnaji Světového poháru v nové sezoně v Bonnu dvanácté místo. Mezi nejlepších osm šermířů nepustil českou hvězdu aktuální evropský šampion Daniele Garozzo z Itálie, zlatý olympionik z Ria de Janeiro a stříbrný z Tokia.

Foto: Fencing Camp Brno/Jakub Zeman

Šermíř Alex Choupenitch na archivním snímku.

Článek

Choupenitch, který na loňské olympiádě obsadil třetí místo, měl z pozice jedenáctého muže žebříčku světové federace FIE jistou účast přímo v hlavní soutěži pro 64 šermířů. V ní se vypořádal se dvěma asijskými soupeři - Korejce Im Čchol-u i Japonce Takumu Ita porazil 15:10.

"Vážím si, že jsem zvládl dva těžké zápasy," uvedl brněnský rodák, jenž se na turnaji představil poprvé pod vedením nového italského trenéra Andrea Borelly.

Foto: Fencing Camp Brno/Jakub Zeman

Šermíře Alexe Choupenitche čeká soutěžní premiéra pod novým trenérem Andreou Borellou.

Exmistrovi světa Garozzovi, který Choupenitche letos v červnu porazil při cestě za titulem i ve čtvrtfinále ME v Antalyi, ale podlehl v osmifinále jasně 7:15. "Byl lepší, ale je začátek sezony, takže dobrý start. Na posledních třech turnajích jsem prohrál vždy jen s olympijskými vítězi," konstatoval Choupenitch s připomínkou čtvrtfinále letošního MS, kde podlehl vítězi z Tokia Cheung Ka Longovi.

Na turnaji kordistů v Bernu se dostal nejdál Michal Čupr (29.). Po úspěšné kvalifikaci zvládl litoměřický reprezentant i tři předkola a v hlavním pavouku jej nezastavil ani stříbrný olympijský medailista z Tokia a mistr světa z roku 2019 Gergely Siklósi z Maďarska. Čupr porazil světovou třináctku 15:14, vzápětí ale podlehl francouzskému soupeři z druhé stovky pořadí FIE Luidgimu Mideltonovi (13:15).

Z osmi reprezentantů prošel ve Švýcarsku do hlavní fáze už jen olympionik a česká žebříčková jednička Jakub Jurka, ale hned na úvod prohrál se světovou dvacítkou Elmirem Alimžanovem z Kazachstánu 9:15 a obsadil 46. místo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články