Hlavní obsah

Další oběť ruské agrese. Na Ukrajině padl mistr světa v šermu Borejko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská vojenská agrese na Ukrajinu má na svědomí další oběť z řad sportovců. Při obraně území v oblasti Dněpru zahynul mládežnický mistr světa i Evropy v šermu Denis Borejko, bylo mu 34 let. Potvrdila to Ukrajinská národní šermířská federace.

Foto: Roman Chop, ČTK/AP

Ruská vojenská agrese na Ukrajinu pokračuje už druhým rokem. Ilustrační foto

Článek

Ukrajinský šavlista zemřel na frontě 3. července a byl pohřben minulý týden ve čtvrtek. Zprávu o jeho smrti sdílel na sociálních sítích poradce ukrajinského ministerstva vnitra Anton Geraščenko.

Borejko se k armádě přidal dobrovolně krátce po vypuknutí ruské agrese v únoru loňského roku. „Byl mládežnickým mistrem světa i Evropy, v Dnipru založil šermířský klub Liberty. Věčná památka padlému hrdinovi," napsal na sítě Geraščenko.

Borejko rozšířil smutný seznam padlých ukrajinských sportovců. Ruská invaze stála život například dvaadvacetiletého atleta Volodymyra Androščuka, který měl dle odborníků velkou šanci startovat na hrách v Paříži. Pětadvacetiletý krasobruslař Dmytro Šarpar zahynul v bojích u Bachmutu. Na frontě padl i vicemistr Evropy ve střelbě ze vzduchové pistole Ivan Bydnjak, vzpěrač Vladislav Šapovalov a další.

Reklama