Hlavní obsah

Další výzva pro Martínka! Český bojovník se popasuje se zkušeným Litevcem

Michal Martínek se po necelém půl roce vrací do klece. Nejlepší český bojovník v žebříčku těžké váhy má před sebou druhý zápas v ruské organizaci ACA. Soupeřem bude zkušený litevský bojovník Tomas Pakutinskas.

Foto: OKTAGON MMA

Naváže Michal Martínek (vpravo) na poslední výhru nad Viktorem Peštou?

Článek

„Myslím si, že je to solidní, zkušený soupeř. Dynamický, silový a má za sebou hodně zápasů," hodnotil svého protivníka Martínek, který další těžký zápas bere jako skvělou výzvu. „Těším se, až se zavře pletivo," dodal český bojovník s bilancí 8:2.

Debut v prestižní organizaci ACA si český MMA zápasník odbyl v listopadu 2020 v Polsku. Osmatřicetiletého Daniela Jamese ani přes povedené první kolo neudolal. Ve druhém kole převzal iniciativu zkušený Američan, který měl oproti Martínkovi šestnáct kilo navrch. Český bojovník byl stržen na zem, kde inkasoval několik tvrdých ran. Jelikož se český zápasník nedokázal účinně bránit, rozhodčí zápas po chvíli ukončil.

„Mě to nezastaví, užil jsem si to. Mám rád, když jde o hubu. Důležité je, že měl zápas koule a fanoušci se nenudili," uvedl po prvním zápase v ruské organizaci těžkotonážní bojovník, který si poslední vítězství připsal v listopadu 2019. Parádní souboj s Viktorem Peštou v rámci turnaje OKTAGON 15 ale zůstal trochu v ústraní za "Zápasem století" mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. Martínek veterána UFC trefil jedním z úderů tak, že mu zlomil čelist a obhájil pás šampiona domácí organizace OKTAGON MMA.

Galavečer ACA 122, který se bude konat v Bělorusku, je naplánován na 23. dubna. Oba zápasníci půjdou do duelu s porážkou z posledního klání. Čtyři dny před zápasem navíc Martínek oslaví jednatřicáté narozeniny. Nadělí si k nim deváté vítězství v profesionální kariéře a přiblíží se o krok k vysněnému angažmá v UFC?

Reklama

Související témata: