Hlavní obsah

Dostihový spolek Pardubice čeká za loňský rok milionovou ztrátu

Pardubice

Dostihový spolek, který provozuje závodiště v Pardubicích a pořádá Velkou pardubickou steeplechase, se v loňském roce propadl do ztráty přibližně milion korun. Na výsledku se podepsala pandemie koronaviru, kvůli níž se dostihy konaly bez diváků nebo s jejich omezeným počtem. Předběžné údaje ještě musí podstoupit audit, řekl ČTK předseda dozorčí rady Dostihového spolku Petr Beneš. V roce 2019 vytvořil spolek zisk 634 000 korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Žokej Lukáš Matuský v sedle Hegnuse na Taxisově příkopu během 130. ročníku Velké pardubické.

Článek

"Běžně bývaly výnosy kolem 50 milionů korun ročně, vloni jsme skončili s 33 až 34 miliony korun. Ztráta je vzhledem k propadu a díky úsporám ještě poměrně nízká," uvedl Beneš. Kromě příjmů ze vstupného chyběly i příjmy za prodej lóží obchodním partnerům nebo tržby z nájemného za stánky.

Dostihový spolek vloni navýšil základní kapitál zhruba o šest milionů na 18,8 milionu korun. Úpisu akcií se zúčastnila většina akcionářů s výjimkou těch nejmenších a společnosti Čiperný grunt. Největším akcionářem zůstávají Pardubice, které drží 52 procent.

Pardubice vloni odpustily spolku pohledávku tři miliony korun. Některé akce byly bez náhrady zrušené a město nechtělo prohlubovat očekávanou ztrátu.

Titulárním partnerem dostihu Velká pardubická bude i v příštích letech Slavia pojišťovna. S Dostihovým spolkem se dohodla na spolupráci až do roku 2023 s možností opce do roku 2024. Dalším významným partnerem spolku je již od loňska holding BICZ.

Zahajovací dostihový den je naplánován jako obvykle na 8. května. Po něm budou následovat čtyři kvalifikace, Velká pardubická má stanovený termín na 10. října. V kalendáři nechybí ani rovinové dostihy nebo přehlídka Koně v akci.

Reklama