Hlavní obsah

Drama v Pardubicích. Volný kůň vběhl mezi diváky a zranil malého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Velmi nepříjemný moment se ve středu odehrál na pardubickém závodišti. Jeden z volných koní se dostal mimo dráhu mezi diváky a při střetu zranil malého chlapce.

Foto: Jiří Lizec, Sport.cz

Na dostihovém závodišti v Pardubicích musela zasahovat sanitka.

Článek

„Prosím, dejte pozor před tribunami, kde je volný kůň,“ apeloval hlasatel na všechny přítomné. „Pozor,“ doslova zařval po pár sekundách.

Jeden z volných koní totiž přeskočil živé i klasické ploty lemující cílovou rovinku na pardubickém závodišti a vběhl mezi diváky. Ti postupně začali uhýbat a uskakovat, ne všichni to však stihli a došlo ke srážce. Mít stále v sedle svého jezdce, k ničemu podobnému by nedošlo.

„Trefil malého chlapce kopytem do hlavy. Vypadalo to, že se děti honily, nebo možná běžely k rodičům. Prostě ale byly přesně v místě, kudy volný kůň běžel,“ popisuje jeden ze svědků. Na záběrech je vidět, jak dítě vběhlo koni přímo pod nohy

Lidé se ihned k místu seběhli, začali chlapci poskytovat první pomoc a volat lékaře. Ti dorazili během několika desítek sekund. Sanitka přijela na závodiště o pár chvil později, zdravotníci chlapce umístili na nosítka a co nejrychleji odjeli pryč.

„Poslali jsme na místo ihned okolo projíždějící posádku. Malého pacienta jsme se zraněním v horní polovině těla odvezli do zdejší nemocnice,“ popisuje mluvčí ZZS Pardubického kraje Alena Kisiala.

„K chlapci nastoupila také maminka. Snad bude klučina v pořádku, nevypadalo to vůbec dobře,“ dodává další ze svědků události. Pardubická nemocnice zejména s ohledem na věk zraněného informace o zdravotním stavu nekomentuje, podle informací Sport.cz je ale chlapec mimo ohrožení života.

Kůň následně pokračoval dál do útrob závodiště. Podle policejní mluvčí Markéty Janovské došlo ke zranění tří osob. „Mělo by se jednat o dítě, muže a ženu. Podle mých informací byla žena s dítětem převezena do nemocnice. Muž byl ošetřen na místě. Naši policisté na místě zjišťují další okolnosti,“ uvedla.

Vše se stalo během Ceny společnosti Cerea. V momentě, kdy jezdci se svými koňmi finišovali třetí z osmi dostihů, které má středeční Úvodní cross country Koroka v programu. Tímto podnikem zároveň na pardubickém závodišti startuje domácí sezona cross country.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články