Hlavní obsah

Dvě výhry a postup. Český veterán se popere v superprestižní organizaci o titul

mak, jabSport.cz

Devětatřicetiletý zkušený bojovník K1 Tomáš Hron úspěšně zvládl kvalifikační pyramidu na premiérovém evropském turnaji prestižní organizace ONE FC. Na cestě do finálového turnaje porazil Turka Mehmeta Özera a Maročana Mohameda Amina. O titulový pás polotěžké váhy bude bojovat brněnský bijec v prosinci v Singapuru.

Vítězství v pyramidě oslavil Tomáš Hron pěti pivy. Jeho cílem je titul ve ONE FC Video: Sport.cz, O2 TV Sport

 
Článek

Tomáš Hron nedlouho před turnajem prodělal onemocnění Covid-19. Přesto to na něm nebylo v prvním duelu s Mehmetem Özerem vůbec znát. Tradiční pomalejší rozjezd v prvním kole vyměnil český bijec za kanonádu ve druhé tříminutovce, kdy dostal tureckého soupeře sprškou povedených kombinací pod tlak, a následně do trojího počítání, které znamenalo konec úvodního zápasu pyramidy.

„Soupeř byl tvrdý, ale věděl jsem, co bude dělat. Byl jsem na něj takticky dobře nachystaný," hodnotil Hron první zápas s Turkem Özerem.

Tomáš Hron si nejprve poradil s Turkem Mehmetem. Soupeře vůbec nešetřilVideo: Sport.cz, O2 TV Sport

Do finále se dostal kromě českého matadora Mohamed Amine. Marocký bojovník má za sebou i zápasy v organizaci Glory. V dalším tvrdém souboji udolal Francouze Cyrila Paula Cereyona, kterému způsobil ve třetím kole přesně doručeným kolenem tržnou ránu u pravého oka. Rozhodčí dvaatřicetiletého francouzského bijce do zbytku zápasu již nepustil.

Povedlo se! Tomáš Hron se stal vítězem pyramidy a postoupil na finálový turnaj ONE FCVideo: Sport.cz, O2 TV Sport

Čtyřčlenná pyramida vyvrcholila soubojem zkušeného českého postojáře a třiadvacetiletého Maročana. Oba soupeři mají velice podobný styl a první dvě kola také přinesla velice vyrovnaný boj plný tvrdých výměn. Ve třetím kole začal za delší konec provazu tahat Hron, který svého soupeře začal tlačit, což neuniklo pozornosti rozhodčích. Výsledek? 3:0 na body a postup do finálové pyramidy.

„Po prvním zápase jsem rozbitý nebyl. Nejtěžší bylo udržet koncentraci celá tři kola finálového zápasu. Myslel jsem, že soupeř odpadne, ale byl tvrdý a překvapil mě, že vydržel až do konce," uvedl devětatřicetiletý vítěz pyramidy, jehož další příprava bude směřovat k finálovém turnaji o titul polotěžké váhy v singapurské organizaci.

„Momentálně je pro mě hlavní cíl získat titulový pás One FC," potvrdil historicky první Čech v prestižní organizaci Glory. „Dokud to zdraví dovolí, tak budu zápasit a určitě se nehodlám s kariérou loučit," ujistil na závěr zkušený harcovník.

Reklama

Související témata: