Hlavní obsah

Extraliga softbalistů startuje, titul obhajuje Locos Břeclav

Týden po ženách začne o víkendu nová sezona softbalistů. Mistrovský titul obhajuje Locos Břeclav, který se bude opět opírat o duo reprezentačních nadhazovačů Jakuba Osičku a Michala Holobrádka. Hlavními jejich vyzyvateli budou obhájci stříbra Painbusters Most.

Foto: Czech Softbal

Mistrovský titul obhajuje v softbalové extralize Locos Břeclav

Článek

Břeclavi pomohlo v minulé sezoně k prvnímu titulu 347 strikeoutů. Pětadvacetiletý Holobrádek se během léta stane také prvním Evropanem, který si v dresu kanadského klubu Hill United Chiefs vyzkouší nejlepší soutěž světa.

"Bylo to pro mě obrovské překvapení. Je to jako by mě ve fotbale oslovil Real Madrid. Na dva měsíce se tak stanu profíkem," uvedl v tiskové zprávě Holobrádek, jenž v minulém ročníku extraligy nasbíral více než 100 strikeotů. "Bylo by skvělé letos také vyhrát titul, i když to bude určitě těžší," doplnil.

Foto: Jan Beneš

Hrdina softbalového finále Michal Holobrádek.

Loňský vicemistr Most bude dál spoléhat na bratry Vojtěcha a Adam Buchnerovy, kterým se daří na pálce i nadhozu. Loni si připsali přes 300 strikeoutů. Shodně dali i 38 odpalů, nejvíce v extralize. "Chceme se dostat opět do finále. Rádi bychom to letos urvali a konečně vyhráli titul," uvedl Adam Šucha z Mostu.

Vysoké ambice mají vedle Břeclavi a Mostu předloňští šampioni Žraloci Ledenice, mistři z roku 2020 Hroši Havlíčkův Brod nebo Beavers Chomutov, kteří skončili naposledy pátí. Pražské Tempo angažovalo nově novozélandského nadhazovače Moana Hibberta, Snails Kunovice zase Mexičana Antonia Valdeze.

Základní část se odehraje systémem dvakrát každý s každým. První čtveřice postoupí do nadstavby A, týmy na 5. až 9. místě budou hrát nadstavbovou skupinu B. Z "áčka" si dva nejlepší celky zajistí přímý postup do semifinále, třetí a čtvrtý se utkají ve čtvrtfinále se dvěma ze skupiny B. Osmý a devátý celek čeká série o udržení.

Reklama

Související témata: