Hlavní obsah

Finálové bitvy ve skle! Na squashovém šampionátu vyzvou mladí dravci šampiony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Talentovaní vyzyvatelé proti zkušeným hráčům nabídne během nedělen mistrovství republiky ve squashi. Do svého prvního finále se dostala Karolína Šrámková, podruhé si o titul zahraje Marek Panáček. Oba nastoupí proti zavedeným jménům – Olga Kolářová usiluje o svůj šestý titul, Jakub Solnický pak o druhý. „Myslím, že jsem nachystán na to, abych získal republikový triumf," prohlásil Panáček. Nedělní finálový program začíná od 16:00.

Foto: Irena Vanišová

Squashistka Olga Kolářová je opět v semifinále mistrovství republiky.

Článek

Bitva o ženský titul bude mít z poloviny překvapivé složení. V semifinále totiž favorizovanou a první nasazenou Natálii Bubjukovou porazila ve čtyřech setech šestnáctiletá Karolína Šrámková z Moravské Slavie Brno. Vítězka vyniká dobrým pohybem, agresivním pojetím hry a sebedůvěrou.

Soupeřkou jí bude trojnásobná maminka Olga Kolářová, která na cestě za svým šestým titulem ztratila pouze jediný set, a to s Evou Feřtekovou. „Ten zápas jsem si udělala trochu náročnější, protože jsem ve třetí sadě znervózněla, když tam soupeřce napadalo pár bodů a já nebyla schopná na to zareagovat. Pak už se z toho stala přestřelka, která byla také o náhodě," popsala Kolářová.

Foto: Irena Vanišová

Novinka. Squashisté se mohou na mistrovství republiky těšit na nový skleněný kurt za miliony.

Velkou šanci na svůj první domácí titul vnímá Panáček, který se do svého prvního finále probojoval před dvěma lety, kdy nestačil na Dana Mekbiba. Tentokrát si v semifinále ve třech setech poradil s Davidem Zemanem. „Jsme tréninkoví partneři, známe se hodně dobře. Mně se povedlo ho zatlačit kvalitou, jsem spokojený," uvedl Panáček hájící barvy pražského Strahova. Ve finále nastoupí proti Jakubu Solnickému.

„Právě před šampionátem jsem si říkal, že by bylo krásné si zahrát finále proti Markovi. Oba dva hrajeme podobnou hru, jsme běhaví. Bude to pěkný zápas," prohlásil Solnický, který v semifinále porazil 3:1 na sety čtyřnásobného šampiona Mekbiba.

Na letošním šampionátu se poprvé hraje na zcela novém skleněném kurtu. Moderní model zaujal hráče a diváky tmavým povrchem, na kterém je lépe vidět bílý míček. „Hraje se mi na něm výborně od prvního zápasu. Je to rychlý a skákavý kurt, vyhovuje mi," poznamenal Solnický. „Skleněné kurty mám moc ráda. Tenhle je naprosto srovnatelný se světovým standardem, jeho skvělá podlaha neklouže," pochvalovala si Kolářová.

Reklama

Související témata: