Hlavní obsah

Florbalistky Triggers Praha vyhrály Czech Open

PRAHA

Florbalistky Triggers Praha oslavují triumf na mezinárodním turnaji Czech Open v Praze. Nově vzniklý klub sloučením Tatranu Střešovice a Děkanky porazil ve finále švýcarský Zug United 5:1 a na prahu své historie si tak připsal velký úspěch. Hattrickem se zaskvěla Diana Brennerová. Triggers navázaly na triumfy Tatranu z let 1997 a 2004, který dosud jako jediný český zástupce v elitní ženské kategorii triumfoval.

Článek

Právě ze Střešovic je většina kádru Triggers. Jedna z opor Brennerová si třemi finálovými góly vystřílela vítězství v tabulce střelkyň turnaje. "Těší mě to, ale nejsem člověk, který preferuje individuální úspěchy. Každý se o úspěch přičinil svým, byla to skvělá týmová práce," řekla ČTK autorka šesti gólů na Czech Open.

Část týmu z Tatranu si zahrála finále prestižního turnaje již potřetí za sebou. Loni prohrály Střešovice ve finále s finským týmem Galna Finnar 0:1 až po samostatných nájezdech. Letos Triggers prošly turnajem bez jediného zaváhání. "Klíčový zápas byl ve čtvrtfinále proti FbŠ Bohemians, protože je mezi námi vždy rivalita. Na finále jsme se těšily. Je super, že jsme vyhrály. Půjde se do sezony lépe než loni, kdy jsme prohrály na nájezdy," dodala Brennerová.

Elitní kategorie mužů vyvrcholí v pražské T-Mobile Areně od 15:30, kdy se švédské Pixbo Wallenstam bude snažit navázat na triumfy z let 2001 až 2003 proti finském celku Espoon Oilers.

V juniorské kategorii zvítězil Tatran Střešovice, který ve finále zdolal Bulldogs Brno 2:1. V předešlých devíti letech na Czech Open dokázal zvítězit z českých klubů jen další pražský zástupce SSK Future, který kraloval v letech 2000, 2002, 2003 a 2005.

Elitní kategorie žen, finále:
Triggers Praha - Zug United 5:1 (2:0)
Branky: 4., 11. a 35. D. Brennerová, 25. Valjentová, 32. Šteglová - 23. Kiserová.
Ženy B, finále:
Sagene Ladies (Nor.) - Lauku Avize (Lot.) 1:0.
Junioři, finále:
Tatran Střešovice - Bulldogs Brno 2:1 (Brychca, Vávra - Komínek).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.