Hlavní obsah

Česko - Bosna a Hercegovina 4:2Futsalisté zahájili kvalifikaci o světový šampionát výhrou nad Bosnou

Čeští futsalisté porazili 4:2 Bosnu a Hercegovinu a vítězně vstoupili do kvalifikace mistrovství světa. Utkání v Brně rozhodl domácí výběr třemi trefami ve druhém poločase. Další zápas sehrají svěřenci trenéra Tomáše Neumanna 8. října na půdě zbývajícího účastníka skupiny 3 Arménie.

Článek

Skóre otevřel v desáté minutě Černý, na jeho zásah ale dokázal odpovědět v 16. minutě Gosto. "V kabině byla bouře. Najednou jsme přestali běhat, ze všeho jsme byli nervózní. Strašně ustrašený výkon," řekl Neumann v rozhovoru pro Českou televizi.

Po změně stran přidali další góly favorita kapitán Seidler, David Drozd a Záruba. Za Bosnu už skóroval pouze Aladžič. "Výsledek je jediné pozitivum. To byl snad nejhorší zápas, jaký jsem od našich kluků viděl. Absolutně jsme se přizpůsobili soupeři, takhle nejde hrát," nešetřil kritikou Neumann.

Jistotu postupu do závěrečné fáze kvalifikace má vítěz skupiny a nejlepší týmy z druhých míst. Ve hře zůstanou i ostatní celky, které neskončí ve skupině na poslední třetí příčce.

Češi usilují o pátou účast na elitním turnaji. V roce 2021 na šampionátu v Litvě vypadli v osmifinále se Španělskem.

Kvalifikace MS 2024 futsalistů - skupina 3:
Česko - Bosna a Hercegovina 4:2 (1:1)
Branky: 10. Černý, 25. Seidler, 26. D. Drozd, 35. Záruba - 16. Gosto, 34. Aladžič.
Sestava ČR: Vahala - Záruba, P. Drozd, Koudelka, D. Drozd - Holý, Seidler, Křivánek, Černý, Vokoun, Křemen, Buchta, Rešetár. Trenér: Neumann.
1.Česko11004:23
2.Arménie11004:33
3.Bosna a Hercegovina20025:80

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články