Hlavní obsah

Čeští futsalisté rozehrají kvalifikaci o MS v úterý v Brně proti Bosně. Seidler čeká bouřlivé prostředí

Úvodním zápasem s Bosnou a Hercegovinou vstoupí v úterý čeští futsalisté v Brně do první fáze kvalifikace o postup na světový šampionát v roce 2024, jehož dějiště bude teprve určeno. Zbývajícím účastníkem tříčlenné skupiny je Arménie.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Ilustrační foto

Článek

„Los pro nás nebyl příliš přívětivý. Bosna a Hercegovina je patrně vůbec nejsilnější možný soupeř. Čeká nás těžké utkání. Jsme ale mírným favoritem, rozhodně je v našich silách ho zvládnout," míní reprezentační kouč Tomáš Neumann. Arméni jsou podle něj neznámým protivníkem. „Příliš nevíme, co od nich čekat. Naším cílem je postup, a tak si i s nimi musíme poradit," má jasno.

Úterní zápas s Bosnou a Hercegovinou se bude hrát od 19 h v brněnské hale ve Vodově ulici, kde Češi v listopadu 2020 slavně zdolali futsalisty Chorvatska po dramatickém penaltovém rozstřelu a postoupili na předchozí světový šampionát v Litvě.

„Tehdy nesměli kvůli covidu do hlediště diváci. Teď nás bude hnát dopředu plná hala. V Brně jsou fantastičtí fanoušci, čekám hodně bouřlivé prostředí," pamatuje si ze svého někdejšího působení v tehdejším Tangu Brno reprezentační rekordman v počtu vstřelených gólů Michal Seidler.

Podle něj má Bosna kvalitní mužstvo složené převážně z urostlých futsalistů. „Vynikají hlavně velkým důrazem. My ale budeme dobře připraveni, věřím, že vyhrajeme," očekává.

Neumann postrádá zraněné opory Slováčka s Vnukem. „Je to pro nás citelná ztráta. Máme ovšem dost široký kádr, s jejich absencemi si poradíme," je přesvědčený trenér.

Z tříčlenné skupiny bude mít jistý postup do další fáze kvalifikace jen vítěz, avšak šanci má i šest celků z druhého místa. Poté budou následovat čtyři čtyřčlenné skupiny. Jejich vítězové postoupí na mistrovství světa přímo, týmy na druhých místech dostanou ještě šanci v baráži.

Reklama

Související témata: