Hlavní obsah

Hermannová se Štochlovou jsou v Edmontonu v semifinále

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou se probojovaly do semifinále turnaje Pro Tour kategorie Challenge v Edmontonu. Nejlepší český ženský pár porazil olympijskou vítězku z Ria de Janeiro a bývalou mistryni světa a Evropy Lauru Ludwigovou a její partnerku Louisu Lippmannovou z Německa 2:1 na sety.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Hermannová (vlevo) a Marie Štochlová na archivním snímku

Článek

Úvodní vyrovnanou sadu česká dvojice prohrála 24:26, v dalších dvou setech ale měla jednoznačně navrch a zvítězila 21:15 a 15:10. "Dařilo se nám velice úspěšně udržet zápas takticky tak, jak jsme byly domluveny před zápasem. Získaly jsme si fanoušky, to byla příjemná třešnička," uvedla Hermannová pro ČTK.

V Edmontonu si Hermannová se Štochlovou připsaly už pátou výhru, protože začínaly v kvalifikaci. Prohrály pouze druhý zápas v základní skupině s Italkami Valentinou Gottardiovou a Martou Menegattiovou.

"V kvalifikaci jsme utekly hrobníkovi z lopaty hned v prvním kole. Postupem se ale náš výkon zlepšoval, stejně jako naše sebevědomí na hřišti při tvorbě hry. Prvně jsme tady aplikovaly styl Maruška blokařka a Bára polařka, což se zdá úspěšné už jen podle vlastního pocitu, který taky potvrzují čísla statistik," řekla Hermannová.

V semifinále jsou české beachvolejbalistky poprvé od loňského října, kdy v Dubaji turnaj Challenge vyhrály. Jejich soupeřkami budou dnes od 17:00 SELČ světové pětky Brazilky Carol a Bárbara, které ovládly před týdnem soutěž druhé nejvyšší kategorie v portugalském Espinhu. Hermannová se Štochlovou tam vypadly ve skupině. "Už jsme získaly hodně bodů a myslím, že jako níže nasazený tým můžeme hrát s klidnou hlavou a třeba překvapit," uvedla Hermannová.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Edmontonu:
Ženy - čtvrtfinále:
HERMANNOVÁ, ŠTOCHLOVÁ (19-ČR) - Ludwigová, Lippmannová (17-Něm.) 2:1 (-24, 15, 10).

Reklama