Hlavní obsah

Hermannová, Štochlová - Tainá, Victoria 2:0Hermannová se Štochlovou na písku v Kusadasi vyhrály skupinu

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou vyhrály na turnaji série Pro Tour Challenge v Kusadasi oba zápasy v základní skupině a zvýšily šance na účast na červnovém mistrovství světa v Římě. Po úvodním jasném vítězství 21:13, 21:12 nad brazilskou dvojici Tainá, Victoria porazily v tureckém přímořském středisku bez ztráty setu i třetí nasazené Australanky Taliquu Clancyovou a Mariafe Artachovou.

Foto: Vlastimil Vacek OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Hermannová na archivním snímku

Článek

V prvním duelu získaly české jedničky po vyrovnaném úvodu obou setů postupně navrch a vybudovaný náskok s přehledem udržely až do konce. Zápas se stříbrnými Australankami z loňských OH v Tokiu měl obdobný průběh. Češky díky vydařeným závěrům ovládly obě sady 21:16 a zajistily si lepší nasazení pro sobotní osmifinále. Nejhůře obsadí dělené deváté místo, čímž by vyrovnaly svůj nejlepší společný výsledek na okruhu.

"Je to poslední kvalifikační turnaj na MS v Římě, proto je pro nás důležité, abychom zde zahrály nějaký lepší výsledek. To znamená, abychom postoupily ze skupiny, a čím lepší výsledek potom uhrajeme, tím větší šance pro nás. Taky bude záležet na tom, jak budou hrát ostatní týmy, jelikož bojujeme asi s dalšími čtyřmi týmy o tři přímá místa ze žebříčku," řekla před startem turnaje Hermannová v nahrávce pro média.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Kusadasi (Turecko):
Ženy - skupina C:
Hermannová, Štochlová (15-ČR) - Tainá, Victoria (10-Braz.) 2:0 (21:13, 21:12)
Hermannová, Štochlová - Clancyová, Artachová (3-Austr.) 2:0 (16, 16).

Reklama

Související témata: