Hlavní obsah

Hluboká nad Vltavou hostí svátek baseballu

Víkend v Hluboké nad Vltavou patří svátku baseballu. Do sportovně relaxačního areálu se sjedou nejlepší domácí hráči. Uskuteční se tu exhibiční utkání mezi mužskou reprezentací a výběrem hvězd extraligy podle hlasování fanoušků na webu České baseballové asociace. Svůj tréninkový sraz tu má i reprezentace žen a od soboty do neděle odehrají svůj turnaj malí hráči v žákovské kategorii U9.

Foto: baseball.cz

Hluboká nad Vltavou se těší na svátek baseballu.

Článek

Sokol Hluboká dva týdny po velkém mezinárodním turnaji desetiletých hráčů, jehož se zúčastnilo 24 týmů z osmi zemí Evropy, hostí další vrcholnou baseballovou událost.

„Věřím, že hlubocká All Star Game bude krásnou oslavou baseballu. Na programu je nejen utkání mezi reprezentanty a výběrem nejlepších hráčů extraligy podle hlasování fanoušků, tedy včetně zahraničních hráčů, ale i atraktivní dovednostní soutěže jako homerun derby nejlepších pálkařů, společné tréninky veřejnosti s reprezentanty a veřejné tréninky a zápas ženské reprezentace. Bude to baseballová událost, při níž chceme dětem a široké veřejnosti představit náš krásný sport a nejlepší z nejlepších, kteří v současné době v našich soutěžích působí," říká za pořadatele David Šťastný, předseda TJ Sokol Hluboká.

V pátek v 19:30 se k prvnímu veřejnému tréninku pod umělým osvětlením sejde česká baseballová reprezentace, jejímž členy jsou i domácí hráči Sokola, pálkař Martin Mužík a nadhazovač Jan Novák.

V sobotu od 10:00 začíná společný trénink reprezentantů s veřejností, turnaj mládeže U9 a od deseti je připraveno i společné kondiční cvičení pro veřejnost, které povedou členky české baseballové reprezentace. Výtěžek z akce půjde na financování účasti ženské reprezentace na turnajích.

Od dvanácti pokračuje baseballová roadshow pro veřejnost, jejíž součástí bude atraktivní „homerun derby" nejlepších extraligových pálkařů v odpalování na čas. V jeho průběhu je připravena autogramiáda reprezentantů a hvězd extraligy.

V sobotu v 15:00 začíná na centrálním hřišti hlavní zápas All Star Game mezi reprezentací a výběrem hvězd extraligy a po jeho skončení následuje od sedmi večer veřejný trénink reprezentace žen.

V neděli pokračují v turnaji žáci U9 a od 11:00 sehrají svůj zápas reprezentace žen s výběrem U15.

Reklama