Hlavní obsah

Hororový pád skončil kómatem. Závodnice bojuje o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podstoupila riskantní operaci mozku. Mladá závodnice je v umělém spánku a bojuje o život. Čtyřiadvacetiletá australská žokejka Leah Kilnerová skončila v péči lékařů po hororovém pádu na závodišti Grafton, když během nedělního rovinového dostihu spadla z koně. Podle pondělních informací dopadl lékařský zákrok dobře.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Kilnerová jela na koni Stella's Turn. K incidentu došlo v cílové rovince. Zvíře zakoplo a mladá Australanka přeletěla přes jeho hlavu.

Následky pádu byly zdrcující. Kilnerovou z místa transportoval vrtulník záchranné služby do nemocnice princezny Alexandry v Brisbane. Zbytek podniku byl zrušen.

Závodnice byla v té době v bezvědomí, její trenér Rob Heathcote poté informoval o jejím stavu prostřednictvím sociálních sítí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @gilly071

„Leah tvrdě narazila hlavou o zem. Byl to velmi špatný den. Okamžitě se o ni postaral lékařský tým a letecky ji transportovali na specializovanou jednotku v nemocnici. Čeká ji operace mozku," informoval po incidentu její kouč.

Podle posledních informací se náročná operace zdařila. „Máme informace, že operace Leah se vydařila. Je velká naděje, že by to mohlo skončit dobře," zveřejnil v pondělí pozitivní zprávu šéf stáje Michael Beattie.

Reklama