Hlavní obsah

Hroši usilují o historický zápis, ve finále s Draky však prohrávají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finále baseballové extraligy pokračuje čtvrtým a pátým zápasem v neděli a v pondělí. Stav série hrané na čtyři vítězství je 2:1 pro Draky. Hroši usilují o historický zápis, do finále se dostali vůbec poprvé.

Foto: baseball.cz, Lucie Klásková

Snímek z finálové série mezi Hrochy (světle modří) a Draky.

Článek

Hroši dokázali svého soupeře překvapit v prvním duelu na MBS, když vyhráli v nastavené směně po odpalu Jana Pospíšila. Na domácím hřišti a posléze opět v Brně Komárově se jim už tolik nedařilo.

V neděli ale budou chtít v areálu U Hrocha sérii srovnat. „Sérii chceme určitě prodloužit i do třetího hracího víkendu," potvrzuje Lukáš Ercoli a pokračuje: „Důležité bude porazit jejich nadhazovací eso Juana Jaimeho. Zápasy jsou velice vyrovnané a budou rozhodovat maličkosti, jako vždy ve finále."

K týmům se už budou moci připojit také juniorští reprezentanti, kteří právě bojují na domácím ME. „První víkend nám ME U18 trochu narušilo, ale jsme rádi, že jsme vyhráli alespoň jeden zápas," říká letošní nadhazovačská opora Hrochů.

Draci jsou držiteli 22 mistrovských titulů a po roční přestávce jsou připraveni zvednout putovní pohár opět nad hlavu. Soupeře a zároveň městského rivala ale rozhodně nepodceňuji. „Bude to určitě velký boj. Jsme na něj připraveni, počítáme s tím, že budeme muset bojovat. Chceme vyhrát, takže jdeme do toho," říká před pokračováním série head coach Draků Hynek Čapka.

Reklama

Související témata: