Hlavní obsah

Indové se hádali o olympijskou pochodeň

DILLÍ

Indickou metropolí Dillí proběhli slavní herci a modelky s olympijskou pochodní a pořádně tím rozzuřili indické sportovce. "My bychom ji měli nést. Filmové hvězdy nemají právo ani se jí dotknout, natož s ní běžet," rozzuřil se Adžitpal Singh, kapitán týmu pozemních hokejistů, který v roce 1975 získal světový titul. Zlobili se i mnozí další.

Foto: Internet

DEFAULT TITLE

Článek

Průvod v Dillí byl velkou událostí, ulice lemovaly desetitisíce nadšených Indů, které ovšem spíše než pochodeň zajímaly známé tváře. Ve štafetě se objevila řada hvězd tzv. Bollywoodu, což je indická obdoba Hollywoodu.

Samozřejmě, pochodeň nesli i sportovci, ale na mnohé se nedostalo. A právě to vytočilo Singha i dalšího pozemkáře Ašoka Kumara k nepříčetnosti. "Všichni mí bývalí spoluhráči by byli na vrcholu blaha, kdyby je někdo pozval. Ale organizátoři byli tak zaměstnáni sháněním filmových hvězd, že si na sportovce ani nevzpomněli," zlobil se Kumar.

Štafeta s posvátným ohněm z Olympie vedla mezi nejznámějšími monumenty metropole Dillí, na třiatřicetikilometrové trase se vystřídalo 105 nosičů, včetně slonů a velbloudů. Příští zastávkou pochodně na cestě po 33 městech a šesti světadílech bude egyptská Káhira.

Reklama

Související témata: